اختلال اضطراب و درمان اضطراب با نوروتراپی

اختلال اضطراب

اختلال اضطراب و درمان اضطراب با نوروتراپی

اختلال اضطراب یکی دیگر از انواع اختلالات روان است که این روزها در حال گسترش در بین جوامع مختلف است. همه ما ممکن است در موقعیت‌ها و شرایط متفاوت، استرس و اضطراب را تجربه کنیم. قطعا حضور در مکانی جدید، ورود یه شغلی جدید، سخنرانی در برابر جمع بسیار بزرگ و … می‌تواند برای همه ما اضطراب‌آور باشد با استرس همراه باشد.

اما این اضطراب و استرس تا حدی طبیعی و قابل کنترل است؛ اما اگر اضطراب شما بیشتر از حد طبیعی باشد و با موقعیتی که در آن قرار می‌گیرید، هماهنگی نداشته باشد، می‌توان گفت که شما دچار اختلال اضطراب شده‌اید.

افراد مبتلا به اختلال اضطراب، در موقعیت‌های خاص، دچار اضطراب و استرس فراوانی می‌شوند؛ به قدری که از حالت نرمال خود خارج شده و حتی ممکن است حمله پنیک به آن‌ها دست دهد. اختلال اضطراب تاثیر منفی زیادی روی سلامت روان و زندگی نرمال فرد دارد و می‌تواند باعث شود که شما موقعیت‌های بسیار مهمی را در زندگی خود از دست بدهید؛ از همین رو بسیار مهم است که به فکر درمان این اختلال باشید.

خوشبختانه امروزه روش‌های درمانی مختلفی برای درمان اختلال اضطرابی وجود دارد که اغلب آن‌ها تاثیرات مثبتی روی کنترل و درمان این اختلال گذاشته‌اند. شما می‌توانید در صورت بروز و مشاهده علائم اختلال اضطراب، هرچه سریع‌تر برای درمان اختلال اضطراب اقدام کنید تا اثرات منفی این اختلال روی زندگی شما کم‌رنگ‌تر شود.

یکی از روش‌های درمان اختلال اضطراب، درمان‌های نوروتراپی به خصوص نوروفیدبک است که تاثیر مثبتی روی درمان و کنترل اختلال اضطرابی داشته است. کلینیک نوروتراپی دارینه، تخصصی‌ترین مرکز نوروتراپی تهران، آماده برگزاری جلسات نوروفیدبک زیر نظر بهترین نوروتراپیست و همراه با جدید‌ترین و به‌روزترین دستگاه نوروفیدبک را دارد. شما می‌توانید از طریق لینک زیر، برای جلسه نوروفیدبک، وقت رزرو کنید.

اختلال اضطراب چیست؟

اختلال اضطرابی (anxiety disorders) نوعی اختلال روان است که در آن فرد در موقعیت‌های مختلف که قرار می‌گیرد، دچار استرس و اضطراب بی‌مورد و بی‌دلیل می‌شود. فرد مبتلا به اختلال اضطراب، در طول روز دچار تنش و استرس زیادی می‌شود. در بسیاری از مواقع، این اضطراب و استرس به‌قدری زیاد است که مانع انجام فعالیت‌های شخصی و روزانه فرد می‌شود و زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اختلال اضطراب

انواع اختلال اضطراب

اختلال اضطراب خود انواع مختلفی دارد. از جمله مهم‌ترین انواع اختلال اضطرابی که شیوع زیادی نیز دارد، عبارتند از:

  • انواع فوبیا
  • اختلال اضطراب اجتماعی
  • اختلال اضطراب فراگیر
  • اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD)
  • اختلال وسواس اجباری

در هر یک از انواع اختلال اضطراب که در بالا بیان کرده‌ایم، فرد وقتی در موقعتی خاص و به‌خصوص قرار می‌گیرد دچار اختلال اضطراب می‌شود. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، در صورتی که در مکان خاصی و در کنار چند غربیه قرار بگیرند، دچار اضطراب می‌شوند.

علائم اختلال اضطراب

اگرچه اختلال اضطراب انواع مختلفی دارد، اما برخی از علائم در آن بین همه افراد مبتلا به اختلال اضطرابی مشترک است. در ادامه مهم‌ترین علائم اختلال اضطراب را معرفی می‌کنیم:‌

نگرانی بیش از حد

یکی از شایع‌ترین علائم اختلال اضطراب، نگرانی بیش از حد است. افراد مبتلا به اختلال اضطراب، همواری نگرانی و استرس خاصی برای موضوعات غیرمنطقی دارند.

احساس پریشانی

هنگامی که فرد احساس استرس و اضطراب را تجربه می‌کند، ضربان قلب فرد بالا می‌رود و علائمی مثل خشکی دهان، عرق کردن کف دست، تند شدن نفض و … را تجربه می‌کند. این موضوع به این دلیل است که مغز شما احساس خطر کرده و خود را برای تهدید آماده می‌کند.

مشکل در تمرکز

یکی دیگر از علائم شایع اختلال اضطراب، مشکل در تمرکز است. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به اختلال اضطراب، برای تمرکز کردن دچار مشکل می‌شوند. همچنین اضطراب روی حافظه کوتاه‌ مدت فرد نیز تاثیرگذار است و به یادآوردن و ثبت موارد جدید را دچار مشکل می‌کند.

اختلال اضطرابی

تحریک‌پذیری شدید

تحریک‌پذیری یکی دیگر از علائم شایع اختلال اضطراب است. افراد مبتلا به اختلال اضطرابی، تحریک‌پذیری خیلی شدید‌تری نسبت به سایر افراد دارند. این موضوع، هنگامی که فرد تحت اضطراب و استرس است نیز چندین برابر می‌شود.

بی‌خوابی و اختلالات خواب

مشکلات خواب نیز یکی دیگر از علائم اختلال اضطرابی است. فرد مبتلا به اختلال اضطرابی ممکن است که در طول خواب، به یکباره از خواب بیدار شود و دیگر نتواند بخوابد. بی‌خوابی و کمبود خواب نیز می‌تواند باعث تشدید استرس و اضطراب شود. معمولا پس درمان اختلال اضطرابی، مشکلات خواب نیز برطرف می‌شوند.

حملات وحشت یا پانیک اتک

از دیگر علائم اختلال اضطرابی که برخی از افراد که مبتلا به اختلال اضطرابی بسیار شدید هستند، آن را تجربه می‌کنند، حملات وحشت یا پانیک اتک است. حملات حراس به ترس بسیار شدیدی گفته می‌شود که می‌تواند فرد را ناتوان کند. معمولا پانیک اتک با ضربان بالای قلب، تعریق، لرزش، تنگی نفس، تهوع و … همراه است.

اختلال اضطراب

اگرچه موارد بالا جزو شایع‌ترین علائم اختلال اضطرابی است، اما تشخیص نهایی اختلال اضطرابی تنها از طرف روانشناس ماهر اتفاق می‌افتد. در صورتی که چندین علائم بالا را دارید، بهتر است که برای تشخیص قطعی به یک روانشناس ماهر مراجعه کنید. روانشناس نیز ممکن است برای آن که بتواند دقیق‌تر تشخیص دهد و مراحل درمان را پیش ببرد، شما را برای تهیه نقشه مغزی به یک نوروتراپیست ماهر ارجاع دهد.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند.

درمان اختلال اضطرابی

امروزه روش‌های درمانی مختلفی برای درمان اختلال اضطرابی وجود دارد که معمولا به صورت مکمل استفاده می‌شود. روش‌های درمان اختلال اضطرابی تا حد خوبی روی درمان و کنترل اختلال اضطرابی تاثیرگذارند و به فرد کمکم می‌کند تا زندگی نرمال خود را در پیش بگیرد. در ادامه برخی از روش های درمان اختلال اضطرابی را معرفی می‌کنیم:

روان درمانی

روان درمانی یکی از رایج‌ترین روش های درمان اختلال اضطرابی است که به درمان و کنترل اختلال اضطرابی کمک بسیار زیادی می‌کند. روان درمانی توسط روانشناس صورت می‌گیرد و روانشناس با توجه به بازخوردهایی که از فرد می‌گیرد، روند درمان را ادامه می‌دهد.

دارو درمانی

برخی از داروها می‌تواند به کنترل اضطراب و استرس کمک کنند. مصرف این داروها باعث می‌شود که اضطراب و استرس فرد از بین برود؛‌ در اصل داروهای رفع استرس، روی انتقال‌ دهنده‌های عصبی مغز تاثیر می‌گذارد و مانع از استرس و اضطراف فرد می‌شود.

درمان نوروتراپی

درمان های نوروتراپی نیز یکی از جدید‌ترین شیوه درمان اختلال اضطراب است. در اغلب موارد، اختلال اضطرابی روی نقشه مغزی فرد مشاهده می‌شود. در اصل، در اختلال اضطرابی، سیگنال‌های مغزی، آن قسمت از مغز که مربوط به استرس و اضطراب است، بیش از حد نرمال است و باعث بروز اختلال اضطرابی می‌شود. در درمان‌های نوروتراپی ما سعی می‌کنیم تا این عملکرد مغز را اصلاح کنیم و آن را به حالت نرمال بازگردانیم. یکی از مطرح‌ترین روش‌های نوروتراپی که برای درمان اختلال اضطرابی به کار گرفته می‌شود، روش نوروفیدبک است.

روش نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان اختلال اضطرابی است که نقش موثری در درمان این اختلال ایفا می‌کند. شما می‌توانید درمان نوروفیدبک را به صورت تخصصی و زیر نظر بهترین نوروتراپیست در کلینلک نوروتراپی دارینه انجام دهید.

نوروفیدبک چگونه به درمان اختلال اضطراب کمک می‌کند؟

نوروفیدبک یکی از روش‌های نوروتراپی است که برای درمان اختلال اضطراب می‌تواند بسیار موثر باشد. در این روش، ما به دنبال ایجاد تغییر در سیگنال‌های مغزی هستیم و به کمک خود مغز، یک خودتنظیمی دوباره انجام می‌دهیم.

نوروفیدبک

پیش از شروع درمان نوروتراپی، از فرد یک نقشه مغزی تهیه می‌شود تا وضعیت سیگنال‌های مغزی را بررسی کنیم. نوروتراپیست با بررسی نقشه مغزی و مصاحبه بالینی با فرد، می‌تواند به وجود اختلال اضطرابی در فرد پی ببرد و برنامه درمانی نوروفیدبک را تدوین کند.

برای شروع درمان نوروفیدبک، کلاه مخصوصی روی سر فرد قرار می‌گیرد که الکترودهای مخصوص، با توجه به نظر نوروتراپیست، روی کلاه وصل می‌شود تا بتواند سیگنال‌های مغزی را دریافت کند و فیدبک‌های مورد نظر را ارسال کند.

سپس برنامه نوروفیبدک آغاز می‌شود. این برنامه می‌تواند شامل یک بازی رایانه‌ای یا یک ویدیو باشد که فرد بدون دخالت دست و تنها با امواج مغزی خود باید آن را کنترل کند؛ این بازی به این صورت است که در صورت روند درست فرد پاداشی را برای آن دریافت خواهد کرد و کم‌کم مغز می‌آموزد که چگونه امواج مغزی را دوباره تنظیم کند.

نقشه مغزی یا QEEG، یکی از ابزارهای بسیار جدید برای بررسی عملکرد مغز است. به کمک این نقشه می‌توانیم فعالیت الکتریکی قسمت‌های مختلف مغز را اندازه‌گیری کنیم و بر اساس آن درباره نحوه عملکرد مغز تصمیم‌گیری کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *