نقشه مغزی یا QEEG، یکی از ابزارهای بسیار جدید برای بررسی عملکرد مغز است. به کمک این نقشه میتوانیم فعالیت الکتریکی قسمتهای مختلف مغز را اندازهگیری کنیم و بر اساس آن درباره نحوه عملکرد مغز تصمیمگیری کنیم.
نقشه مغزی کمک بسیار زیادی به تشخیص دقیقتر انواع اختلالات روان و مشکلات روحی و روانی میکند. به کمک این نقشه میتوانیم متوجه شویم که کدام قسمت از مغز فعالیت کمتر یا بیشتری دارد و با توجه به آن و مقایسه وضعیت امواج مغزی فرد با جمعیت نرمال همان سن و همان جنس، پی به نحوه کارکرد مغز ببریم. همچنین در درمان نوروفیدبک با مقایسه نقشه مغزی در مراحل مختلف درمان میتوانیم روند درمان و اثرگذاری نوروتراپی را بررسی کنیم.
امروزه تهیه نقشه مغزی به یکی از مهمترین و اصلیترین مراحل کار درمان نوروفیدبک تبدیل شده است و به نوعی شروع کار درمان نوروتراپی با نقشه مغزی است. پیش از آن که بخواهیم هر اقدامی در جهت تشخیص و درمان انواع اختلالات روان انجام دهیم، لازم است که نقشه مغزی دقیقی از فرد تهیه کنیم تا با کمک آن نحوه عملکرد مغز فرد را بررسی کنیم.
در صورتی که قسمتهایی از مغز پرکارتر یا کمکارتر از حالت نرمال باشد، این موضوع روی نقشه مغزی به طور دقیق مشخص میشود. نوروتراپیست میتواند به کمک نقشه مغزی و اطلاعات بدست آمده، اختلالات مختلف را در فرد تشخیص دهد و برنامه مشخص و دقیقی را برای درمان انتخاب کند.
امروزه مراکز مختلفی از جمله کلینیکهای روانشناسی، متخصصان اعصاب و روان، بیمارستانها، کلینیکهای نروتراپی و … انواع خدمات مربوط به نقشه مغزی را ارائه میدهند؛ اما توصیه ما به شما این است که برای تهیه نقشه مغزی حتما به یک کلینیک نوروتراپی که این کار را به صورت تخصصی انجام میدهند، مراجعه کنید. در کلینیک نوروتراپی، نقشه مغزی زیر نظر متخصص نوروتراپیست تهیه میشود و نوروتراپیست روی تمامی مراحل آن نظارت دارد. همچنین تحلیل و بررسی نقشه مغزی توسط یک نوروتراپیست که مهارت بسیار بالایی در این امر دارد صورت میپذیرد و در صورتی که نیاز به شروع درمان نوروتراپی داشته باشید نیز میتوانید روند درمان را در همان مرکز و زیر نظر نوروتراپیست خود آغاز کنید.