اختلال نارساخوانی (دیسلکسیا) + درمان نارساخوانی با نوروفیدبک

اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا یکی از انواع اختلالات یادگیری در کودکان می‌باشد که می‌تواند کودک شما را در دوران مدرسه با مشکلات متعددی روبه‌رو کند. کودکانی که مبتلا به اختلال نارساخوانی هستند، در خواندن و نوشتن دچار مشکل می‌شوند و معمولا نمی‌توانند ارتباط دقیقی بین شکل گفتاری و نوشتاری کلمات برقرار کنند.

اختلال نارساخوانی در کودکان باعث می‌شود که کودک نتواند متون مختلف را به‌خوبی بخواند یا پس از خواندن متن، آن را درک کند. همچنین معمولا کودکانی که دچار اختلال نارساخوانی می‌شوند، در نوشتن و دیکته نیز دچار مشکل و ضعف هستند. ممکن است که کودک جملات را به صورت وارونه و برعکس بنویسد که اصطلاحا به آن نوشتن آینه‌ای می‌گویند.

اختلال نارساخوانی معمولا در سال‌های اولیه مدرسه کودک خود را نشان می‌دهد و قبل از آن علائمی ندارد. از همین رو، تشخیص زودهنگام و به موقع این اختلال باعث می‌شود که اثرات منفی آن روی زندگی کودک بسیار کاهش یابد. بسیار مهم است که والدین و معلمان، در سال‌های اولیه تحصیلی کودک به علائم اختلال نارساخوانی کودکان توجه داشته باشند و در صورت مشاهده علائم، خیلی سریع برای درمان اقدام کنند.

خوشبختانه این روزها روش‌های مختلفی برای درمان اختلال نارساخوانی کودکان وجود دارد که خیلی سریع می‌توان به کمک آن‌ها اختلال نارساخوانی کودک را درمان کرد. گفتار درمانی و انجام تمرین‌های مخصوص، از جمله مهم‌ترین روش‌های درمان اختلال نارساخوانی یا اختلال دیسلکسیا است. علاوه بر این، این روزها برای درمان اختلال نارساخوانی در کودکان، از روش‌ نوروفیدبک نیز استفاده می‌کنند. درمان نارساخوانی با نوروفیدبک یکی از جدیدترین روش‌های درمان اختلال نارساخوانی به شمار می‌رود و بسیاری از روانشناسان کودک و نوروتراپیست‌ها آن را تایید می‌کنند.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی غرب تهران، می‌خواهیم درباره اختلال نارساخوانی در کودکان و علائم اختلال نارساخوانی صحبت کنیم و در نهایت، روش‌های درمان اختلال نارساخوانی به خصوص درمان نارساخوانی با نوروفیدبک را بررسی کنیم. اگر فرزند شما هم دچار اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا است، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته جذاب با ما همراه باشید.

اختلال نارساخوانی یکی از انواع اختلالات یادگیری در کودکان است که در آن کودک در خواندن و نوشتن دچار مشکل می‌شود. یکی از بهترین روش‌های درمان اختلال نارساخوانی، درمان نارساخوانی با نوروفیدبک است. با کمک نوروفیدبک، می‌توانیم آن قسمت از سیگنال‌های مغزی را که دچار مشکل هستند، دوباره آموزش دهیم و به صورت نرمال دربیاوریم. کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، درمان نوروفیدبک را با کمک بهترین و جدیدترین دستگاه نوروفیدبک و زیر نظر بهترین متخصصان نوروتراپی برای شما عزیزان فراهم کرده است. شما می‌توانید برای درمان نارساخوانی با نوروفیدبک، در کلینیک نوروتراپی دارینه وقت رزرو کنید.

نارساخوانی چیست؟

اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا یکی از انواع اختلالات یادگیری در کودکان است که در آن کودک دچار مشکل در خواندن متن و نوشتن می‌شود. مغز کودکانی که دچار اختلال نارساخوانی هستند، نمی‌تواند ارتباطی بین آوای گفتاری و شکل نوشتاری کلمات پیدا کند و کلمات در ذهن این کودکان بهم‌ریخته ثبت می‌شود؛ همین موضوع باعث می‌شود که کودک هنگام خواندن متن و همچنین دیکته نوشتن، دچار مشکل شود و کلمات را به شکلی اشتباه، به عنوان مثال برعکس، یا در هم بنویسد و بخواند.

اختلال یادگیری یکی از انواع اختلالات روانشناختی است که بیشتر در کودکان، به خصوص در سنین مدرسه، مشاهده می‌شود و باعث می‌شود که کودک در یادگیری برخی از درس‌ها مثل ریاضی، یا هجی کردن کلمات، نوشتن، استدلال کردن، به یاد آوردن و سازماندهی اطلاعات مشکل داشته باشد.

علائم اختلال نارساخوانی

اولین علائم اختلال نارساخوانی در سنین مدرسه خود را نمایان می‌کند؛ از این رو بسیار مهم است که معلمان، مربیان مهد و پدر و مادر در این سن، توجه ویژه‌ای به کودک داشته باشند و این علائم را زیر نظر داشته باشند و در صورت شک کردن به اختلال نارساخوانی کودک، هرچه سریع‌تر برای تشخیص قطعی و شروع درمان، به افراد متخصص مراجعه کنند. در ادامه علائم اختلال نارساخوانی کودکان را در سنین مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم:

علائم دیسلکسیا قبل از سنین مدرسه

  • دیر حرف زدن کودک
  • مشکل در یادگیری کلمات جدید
  • مشکلات یادآوری یا نامگذاری حروف، اعداد و رنگ‌‎ها
  • مشکل در یادگیری اشعار مهدکودک

علائم دیسلکسیا در دوران مدرسه کودک

  • مشکل در خواندن کلمات و جملات
  • مشکل در درک و پردازش متن
  • مشکل در پیدا کردن کلمه مناسب برای پاسخ به سوالات
  • مشکل در پیدا کردن شباهت و تفاوت بین کلمات
  • ناتوانی در تلفظ کلمات ناآشنا
  • مشکل در هجی کردن کلمات

علائم نارساخوانی در بزرگسالان

  • مشکل در خواندن به خصوص بلند خواندن
  • خواندن و نوشتن سخت
  • مشکلات متعدد در هجی کردن کلمات
  • تلفظ اشتباه نام‌‎ها یا کلمات یا مشکلات بازیابی کلمات
  • مشکل در درک جوک‌‎ها و اصطلاحات
  • مشکل در خلاصه کردن یک داستان
  • مشکل در یادگیری یک زبان جدید

اختلال یادگیری که گاها به عنوان ناتوانی یادگیری نیز شناخته می‌شود، یکی از انواع اختلالات است که اغلب در کودکان خود را نشان می‌دهد. والدین معمولا نگرانی‌های زیادی بابت اختلال یادگیری کودکان خود دارند؛ اما باید گفت که این اختلال به‌راحتی قابل درمان است و کودک شما می‌تواند به‌خوبی دیگر کودکان، به یادگیری و تکالیف مدرسه خود بپردازد.

درمان اختلال نارساخوانی در کودکان

خوشبختانه این روزها روش‌های مختلفی برای درمان اختلال نارساخوانی کودکان وجود دارد که به کودک کمک می‌کند تا خیلی سریع از پس این مشکل بربیاید و همچون کودکان عادی به آموزش و یادگیری بپردازد. نکته مهم در مورد درمان اختلال نارسخوانی این است که این اختلال خیلی زود تشخیص داده شود و برای درمان آن اقدام شود. هرچه اختلال نارساخوانی یا دیسلکسیا کودک زودتر تشخیص داده شود و روند درمان سریع‌تر شروع شود، درمان آن نیز راحت‌تر و موفقیت‌آمیز‌تر خواهد بود. در ادامه، برخی از روش‌های درمان اختلال نارساخوانی در کودک را بررسی می‌کنیم:

گفتار درمانی

یکی از اولین اقداماتی که برای درمان اختلال نارساخوانی باید انجام دهید، مراجعه به گفتار درمانی است. گفتاردرمانگر با کمک تکنیک‌ها و تمرین‌های مختلف به کودک شما کمک می‌کند تا شکل نوشتاری و خواندن کلمات را بیاموزد و بتواند در جملات مختلف آن را به کار ببرد و بخواند.

 

در جلسات گفتار درمانی برای درمان اختلال نارساخوانی، معمولا از پازل حروف الفبای درشت و همچنین فلش‌کارت‌هایی با تصویر حیوانات و اشیا و نوشتن اسم آن‌ها با فونت نسبتا درشت در زیر آن استفاده می‌شود.

نوروفیدبک

یکی دیگر از روش‌های جدید درمان اختلال نارساخوانی، نوروفیدبک است. همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، اختلال نارساخوانی به دلیل اختلال در عملکرد برخی از قسمت‌های مغز به وجود می‌آید و اگر ما بتوانیم این اختلال را رفع کنیم، می‌توانیم اختلال نارساخوانی را نیز به طور کامل درمان کنیم.

 

نوروفیدبک به ما این امکان را می‌دهد تا مغز را دوباره به کمک خود مغز آموزش دهیم و سیگنال‌های مغزی را به صورت نرمال در بیاوریم. این روش هیچگونه عوارضی به همراه ندارد؛‌ از این رو برای کودکان بسیار مناسب و امن است.

در درمان نارساخوانی با نوروفیدبک، ابتدا تعدادی الکترود به سر کودک وصل می‌کنیم تا امواج مغزی را اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل کنند. پس از تجزیه و تحلیل امواج مغزی، فیدبک و پیام مناسب در جهت اصلاح و نرمال کردن امواج مغزی، از طریق یک مانیتور به صورت یک ویدیو یا بازی به کودک نمایش می‌دهد و به مرور زمان، مغز یاد می‌گیرد که امواج خود را کنترل کند.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *