درمان افسردگی نوجوانان با نوروتراپی

افسردگی نوجوانان به یکی از دغدغه‌های اصلی والدینی که فرزند نوجوان دارند، تبدیل شده است. افسردگی یکی از اختلالات روان رایج در حال حاضر است که افراد بسیار زیادی را درگیر خود کرده است؛ در این بین، تعداد زیادی از نوجوانان نیز ممکن است به این اختلال دچار شوند.

از آن جایی که نوجوانی سن حساسی است و روی آینده زندگی افراد بسیار تاثیرگذار است، افسردگی نوجوانان می‌تواند مشکلات زیادی را برای زندگی نرمال آن‌ها و همچنین آینده نوجوانان به وجود آورد. همچنین افسردگی می‌تواند باعث دور ماندن از اهداف، گرایش به اعتیاد، گوشه‌گیری، تنها ماندن و نداشتن دوست، مشکلات خانوادگی و بسیاری دیگر از مشکلات برای نوجوان شود؛ از این رو بسیار مهم است که افسردگی نوجوانان را جدی بگیرید و در صورت مشاهده علائم افسردگی در فرزند نوجوان خود، خیلی سریع برای تشخیص قطعی افسردگی و همچنین شروع درمان افسردگی نوجوانان، اقدام کنید.

خوشبختانه، در عصر حاضر، روش‌های گوناگونی برای درمان افسردگی نوجوانان وجود دارد که می‌تواند بسیار موثر و تاثیرگذار واقع شود. از روش‌هایی مثل روان درمانی و استفاده از داروهای ضد افسردگی گرفته تا روش‌های پیشرفته‌تر مثل درمان نوروفیدبک و tDCS همگی می‌تواند به درمان افسردگی نوجوانان کمک کند.

این روزها کمک گرفتن از روش نوروفیدبک برای درمان افسردگی نوجوانان بسیار مطرح شده است و بسیاری از پزشکان و روانشناسان، در کنار جلسات روان درمانی، توصیه می‌کنند که نوجوان از درمان نوروتراپی نیز برای درمان افسردگی کمک بگیرد. روش درمان نوروتراپی نسبت به سایر روش‌ها مثل دارودرمانی، عارضه کمتری را برای نوجوان به دنبال خواهد داشت و خیلی سریع‌تر از روش‌ روان درمانی تاثیر خود را می‌گذارد؛‌ از این رو می‌توان از روش‌های نورتراپی برای درمان افسردگی نوجوانان استفاده کرد.

نکته بسیار مهمی که در مورد درمان نوروتراپی مثل نوروفیدبک و روش درمانی tDCS باید در نظر داشته باشید این است که با توجه به ماهیت بسیار تخصصی این روش‌ها، حتما باید زیر نظر یک نوروتراپیست متخصص این درمان را انجام دهید تا هم از هرگونه عارضه احتمالی جلوگیری کنید و هم نتیجه بسیار خوبی از این درمان بگیرید.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره افسردگی نوجوانان و علائم افسردگی نوجوانان صحبت کنیم و در نهایت انواع روش‌های درمان افسردگی نوجوانان، به خصوص درمان افسردگی نوجوانان با نوروتراپی را بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از والدین دغدغه‌مند هستید که نگران سلامت روان فرزند نوجوان خود هستند، پیشنهاد می‌کنیم که در ادامه این نوشته جذاب کلینیک نوروتراپی دارینه با ما همراه باشید.

درمان‌های نوروتراپی مثل درمان نوروفیدبک و tDCS می‌تواند کمک زیادی به درمان افسردگی در نوجوانان کند. این روزها، بسیاری از روانشناسان و روانپزشکان توصیه می‌کنند که در کنار روش‌های درمانی دیگر مثل روان درمانی و دارو درمانی، از یکی از روش‌های نوروتراپی مثل نوروفیدبک نیز برای درمان افسردگی کمک بگیرید. کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی غرب تهران، مفتخر است که انواع روش‌های درمانی نوروتراپی، از جمله درمان نوروفیدبک و tDCS را به صورت کاملا تخصصی و زیر نظر بهترین نوروتراپیست‌ها و متخصصان نوروتراپیست به شما عزیزان ارائه دهد. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه و همچنین رزرو وقت نوروفیدبک، روی لینک زیر کلیک کنید.

علائم افسردگی نوجوانان

همانطور که گفتیم، هرچه افسردگی نوجوانان زودتر و سریع‌تر تشخیص داده شود و برای درمان آن سریع‌تر اقدام کنید، خیلی راحت‌تر می‌توانید آن را درمان کنید و اثرات منفی افسردگی روی زندگی فرزند شما نیز کم‌تر می‌شود. یکی از دغدغه‌های اصلی والدین این است که چگونه افسردگی نوجوانان را تشخیص دهند.

نوجوانی سن حساس و پرتنشی است. نوجوان در این دوران با تغییرات زیادی در خود، چه از نظر جسمانی و چه از نظر روحی و عاطفی، روبه‌رو می‌شود و طبیعی است که در ابتدا، کنار آمدن با این تغییرات کمی دشوار باشد و نوجوان شروع به پرخاشگری کند یا رفتارهایی مثل دوری و انزوا از دیگران و گوشه‌گیری یا ناراحتی و غم از خود نشان دهد. مشاهده چنین رفتارهایی در دوران نوجوانی تا حدی طبیعی است و لزوما به معنی افسردگی نوجوان نیست.

یکی از سوالات مهم والدین این است که از کجا می‌توان متوجه افسردگی نوجوان شد و آن را از تغییرات طبیعی خلق و خوی نوجوانان تشخیص داد. در ادامه برخی از مهم‌ترین نشانه‌ها و علائم افسردگی نوجوانان را با هم بررسی می‌کنیم:

  • عصبانیت
  • ناراحتی
  • نداشتن انگیزه در انجام کارها
  • دوری کردن از دوستان و آشنایان
  • بی حوصلگی و بیقراری
  • عدم عملکرد مانسب در مدرسه
  • عدم تمرکز
  • کمبود انرژی و خستگی
  • فکر کردن به خودکشی و مرگ
  • درد بی دلیل
  • تغییر در عادت های خواب و خوراک

علاوه بر موارد بالا، معمولا نوجوانانی که دچار افسردگی می‌شوند، با افت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند و در محیط مدرسه دچار مشکل می‌شوند. اگر پیش از این فرزند شما در مدرسه عملکرد خوبی داشت؛ اما به یکباره دچار مشکلات مختلفی در مدرسه می‌شود و علاقه‌ای به مدرسه رفتن ندارد، ممکن است به دلیل افسردگی نوجوان باشد و باید نسبت به آن حساس شد. همچنین کمبود اعتماد به نفس و دوری گزینی از جمع می‌تواند یکی از علائم افسردگی نوجوانان باشد. علاوه بر این، معمولا نوجوانانی که دچار افسردگی هستند، اعتیاد شدیدی به موبایل و لوازم الکترونیکی خود دارند و اغلب اوقات خود را در تنهایی و با این وسایل می‌گذرانند.

با این حال، هیچکدام از این شرایط به معنی تشخیص قطعی افسردگی نوجوانان نیست و تنها علائم هشداردهنده است. اگر چندین مورد از علائم بالا را در فرزند نوجوان خود به صورت طولانی مدت مشاهده کرده‌اید، بهتر است که برای تشخیص قطعی افسردگی و شروع درمان، حتما به یک روانشناس مراجعه کنید تا هرچه سریع‌تر بتوانید روند درمان افسردگی را آغاز کنید.

روانشناس و نوروتراپیست از روش‌های مختلفی برای تشخیص قطعی اختلال افسردگی در نوجوان استفاده می‌کنند. این روش‌ها شامل صحبت با نوجوان، انجام برخی از تست‌ها و در نهایت استفاده از نقشه مغزی است. تهیه نقشه مغزی یکی از اصلی‌ترین روش‌های تشخیص افسردگی است. معمولا پیش از آن که روان درمانگر یا نوروتراپیست، هرگونه اقدام درمانی برای درمان افسردگی انجام دهند، از بیمار یک نقشه مغزی تهیه می‌کنند تا متوجه شوند که کدام قسمت مغز فعالیت کمتری دارد و از این طریق بتوانند اختلال افسردگی را تشخیص دهند.

درمان افسردگی نوجوانان

خوشبختانه امروزه روش‌های مختلفی برای درمان افسردگی وجود دارد که به فرد مبتلا به افسردگی کمک می‌کند تا خیلی زود به زندگی عادی و نرمال بازگردد. در ادامه برخی از مهم‌ترین روش‌های درمان افسردگی را با هم بررسی می‌کنیم.

روان درمانی

یکی از اولین و مهم‌ترین اقداماتی که برای درمان افسردگی باید انجام دهید، مراجعه به یک روانشناس باتجربه، به خصوص روانشناسی که تجربه کار با نوجوانان را داشته باشد، است. شرکت در جلسات روانشناسی کمک بزرگی به درمان افسردگی نوجوانان می‌کند. در این جلسات، روانشناس با فرزند شما صحبت می‌کند و سعی می‌کند راهکارهای مناسبی را به او ارائه دهد.

دارو درمانی

یکی دیگر از روش‌های متداول درمان افسردگی نوجوانان، کمک گرفتن از دارو درمانی است. اگرچه همچنان والدین نسبت به مصرف دارو برای درمان افسردگی نوجوانان گارد دارند و ترجیح می‌دهند که فرزندشان داروهای ضد افسردگی مصرف نکند و به سراغ روش‌های درمانی دیگر می‌روند، اما باید گفت که این داروها کمک زیادی به درمان افسردگی و بهتر شدن حال فرزند شما می‌کند؛ پس بهتر است که به عنوان یک والد با این موضوع با ذهن بازتری روبه‌رو شوید و همانطور که برای درمان سرماخوردگی فرزندتان به سراغ داروهای مناسب می‌روید، برای درمان افسردگی نیز در صورت نیاز دارو درمانی را فراموش نکنید.

البته باید توجه داشته باشید که دارو درمانی حتما باید زیر نظر یک روانپزشک مجرب انجام شود و تحت هیچ شرایطی اجازه مصرف سربه خود داروهای ضد افسردگی برای فرزند نوجوان خود ندارید. در صورت نیاز، روانشناس شما را به یک روانپزشک مجرب ارجاع می‌دهد تا فرزندتان بتواند دارو درمانی را شروع کند و در کنار سایر روش‌های درمانی، از آن نیز کمک بگیرد.

همراهی و حمایت خانواده

افسردگی نوجوانان تنها روی نوجوان تاثیرگذار نیست؛ بلکه اعضای خانواده نیز به نوعی با این بیماری درگیر می‌شوند؛ پس بهتر است برای آن که نتیجه بهتری از درمان افسردگی نوجوان خود بگیرید، در این مسیر همراه او باشید و او را حمایت کنید و سعی کنید فرزند نوجوان خود و بیماری او را درک کنید. در اغلب موارد، حمایت و همراهی خانواده می‌تواند کمک بزرگی به روند بهتر درمان و بهتر شدن حال نوجوان کند.

درمان نوروتراپی

درما نوروتراپی به یکی از بهترین روش‌های درمانی برای درمان افسردگی نوجوانان تبدیل شده است که می‌تواند به سریع روند درمان افسردگی نوجوانان کمک کند. از آن جایی که این درمان هیچگونه عارضه جانبی را به همراه ندارد، برای نوجوانان کاملا ایمن است و جای نگرانی ندارد.

در روش‌های درمان نوروتراپی مثل درمان نوروفیدبک و tDCS ما به دنبال اصلاح سیگنال‌های مغزی و تبدیل آن‌ها به حالت نرمال است. تحقیقات نشان داده است که سیگنال‌های مغزی افراد مبتلا به افسردگی، با افراد نرمال متفاوت است و فعالیت برخی از امواج در مغز بیشتر یا کمتر از حد نرمال است؛ پس اگر بتوانیم این امواج را به حالت نرمال دربیاوریم، می‌توانیم افسردگی را درمان کنید. این دقیقا هدفی است که ما در درمان نوروفیدبک به دنبال آن هستیم.

از جمله روش‌های نوروتراپی که برای درمان افسردگی مناسب هستند، درمان افسردگی با نوروفیدبک و درمان افسردگی با tDCS است. هر کدام از این روش‌ها در شرایطی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند و بنا به تشخیص نوروتراپیست، برای درمان افسردگی استفاده می‌شوند.

درمان افسردگی نوجوانان با نوروتراپی

درمان نوروتراپی یکی دیگر از روش‌های درمان افسردگی در نوجوانان است که با بنا به نظر روانشناس، معمولا در کنار سایر روش‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوروفیدبک تراپی و درمان tDCS از جمله روش‌های نوروتراپی هستند که به درمان افسردگ نوجوانان کمک می‌کند. در ادامه به توضیح خلاصه‌ای از هر یک این روش‌ها می‌پردازیم.

نوروفیدبک

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان افسردگی به شمار می‌رود و می‌تواند کمک زیادی به درمان افسردگی کند. در این روش، ما به دنبال آموزش دادن دوباره مغز و اصلاح سیگنال‌های مغزی توسط خود مغز هستیم و با کمک دستگاه نوروفیدبک، سعی می‌کنیم تا از طریق روش شرطی‌سازی، سیگنال‌های مغزی را اصلاح کنیم.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند.

درمان tDCS

یکی  دیگر از روش‌های نوروتراپی به درمان اختلال افسردگی نوجوانان کمک می‌کند، درمان tDCS است. در این روش سعی می‌کنیم تا با وارد کردن یک شوک الکتریکی کوچک، در حد ۲ الی ۳ میلی‌آمپر، امواج مغزی را اصلاح کنیم. این روش هیچگونه درد یا عارضه‌ای برای فرد به همراه نخواهد داشت؛ اما باید توجه داشته باشید که حتما زیر نظر نوروتراپیست متخصص آن را انجام دهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

تی دی سی اس، یکی از روش‌های نوروتراپی برای درمان افسردگی است که تاثیرات بسیار زیادی روی درمان افسردگی، به خصوص افسردگی مقاوم به دارو دارد. در روش تی دی سی اس یا تحریک الکتریکی مغز، جریان بسیار کوچکی از برق متناوب به جمجمه وارد می‌شود. این جریان بسیار کوچک باعث می‌شود که فعالیت الکتریکی سطح مغز دچار شوک شود و دوباره به حالت اولیه یا همان حالت نرمال در بیاید. این روش تاثیرات بسیار زیادی روی درمان افسردگی دارد و برای افسردگی‌های شدید و مقاوم به دارو که معمولا با سایر روش‌های درمان افسردگی، درمان نمی‌شوند، استفاده شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *