نوار مغزی و نقشه مغزی دو ابزار بسیار کارآمد پزشکی هستند که به تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها و اختلالات روان کمک میکنند؛ اگرچه هم نوار مغزی و هم نقشه مغزی، هر دو اطلاعات مفیدی درباره عملکرد مغز به ما میدهند، اما این دو کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار میگیرند.
بسیاری از افراد تفاوت نوار مغزی و نقشه مغزی را نمیدانند و تصور میکنند که هر دوی اینها به یک شکل بوده و مثل هم عمل میکنند؛ اما نقشه مغزی و نوار مغزی با یکدیگر متفاوتند و با اهداف گوناگونی تهیه میشود.
نوار مغزی شبیه خطها و طول موجهای مختلف روی کاغذ است که توسط پزشک تفسیر میشود و عموما برای تشخیص بیماریهای مربوط به مغز و اشکالات مغزی تهیه میشود؛ با این حال، نقشه مغزی شامل تصاویری رنگی از سر است که هر قسمت از سر را به یک رنگ نمایش میدهد و بیانگر میزان فعالیت مغز در هر قسمت و مقدار سیگنال تولید شده توسط مغز است.
برای تهیه نوار مغزی باید به پزشک متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید؛ در صورتی که نقشه مغزی در کلینیک نوروتراپی و زیر نظر یک نوروتراپیست حرفهای تهیه میشود و سپس به یک درمانگر ارجاع داده میشود تا تشخیص و برنامه درمانی لازم را مطابق با آن بچیند.
علاوه بر موارد نام برده شده در این قسمت، باید گفت که تفاوت نوار مغزی و نقشه مغزی در هدفی است که دنبال میکنند. در نوار مغزی ما تنها سیگنالها و طول موجهای مغزی را ثبت میکنیم؛ در صورتی که هنگام تهیه نقشه مغزی، پس از ثبت سیگنالها و طول موجها، توسط یکسری محاسبات ریاضی، این اطلاعات تفسیر شده و با جمعیت نرمال مقایسه شده و نتیجه آن به صورت یک تصویر رنگی در میآید.
در این نوشته از وبلاگ مرکز نورتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی غرب تهران، میخواهیم درباره تفاوت نوار مغزی و نقشه مغزی صحبت کنیم و کاربردهای هر کدام را به دقت بررسی کنیم و برای همیشه به این اشتباه رایج و متداول که نوار مغزی و نقشه مغزی را یکسان میدانند، پایان دهیم. پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته جذاب و آموزنده با ما همراه باشید.