درمان عدم تمرکز در بزرگسالان با نوروفیدبک

درمان عدم تمرکز در بزرگسالان با نوروفیدبک

عدم تمرکز یکی از مشکلات و اختلالات بسیار مهم و جدی است که می‌تواند تاثیرات منفی روی زندگی شما داشته باشد. افراد دچار عدم تمرکز، به‌راحتی حواسشان پرت می‌شود و نمی‌توانند روی موضوعی خاص، تمرکز لازم داشته باشند. این افراد ممکن است در حین صحبت کردن، حرف‌هایشان را فراموش کنند یا نتوانند به صحبت‌های دیگری گوش دهند و روی صحبت‌های او تمرکز کنند.

بی‌توجهی و دشواری در جمع‌کردن حواس، از نشانه‌های تمرکز پایین است. مشکل عدم تمرکز، می‌تواند پیامدهایی فراتر از فراموشی‌های ساده داشته باشد و در موقعیت شغلی، روابط اجتماعی و یادگیری مهارت‌ یا اطلاعات جدید نقشی مخرب ایفا کند.

با افزایش سن، ممکن است که تمرکز ما کاهش پیدا کند و این تا میزان قابل توجهی طبیعی است؛ اما در برخی از موارد، مشکل کاهش تمرکز جدی‌تر است و خیلی سریع پیشرفت می‌کند و در سنین جوانی نیز ممکن است رخ دهد. در چنین حالتی، احتمالا فرد دچار اختلال عدم تمرکز شده است و برای درمان آن هرچه سریع‌تر باید اقدام کنید.

هرچه عدم تمرکز در مراحل اولیه تشخیص داده‌ شود و اقدامات لازم سریع‌تر اتفاق افتد، کنترل روند این اختلال نیز آسان‌تر و سریع‌تر اتفاق می‌افتد و فرد می‌تواند خیلی زود به حالت عادی و نرمال بازگردد؛ اما اگر درمان عدم تمرکز را به تعویق بیاندازید، مشکلات پیچیده‌ و جبران‌ناپذیری برای فرد رخ خواهد داد.

آیا به‌راحتی حواس شما پرت می‌شود و یا حتی زمانی که سعی دارید کاری را به بهترین شکل انجام دهید، مدام دچار اشتباه می‌شوید؟ آیا بعضی اوقات کارها یا حرف‌های خود را فراموش می‌کنید؟ آیا نشستن و گوش دادن به صبحت‌های دیگران برای شما دشوار است؟ اگر  پاسختان به سؤال‌های بالا مثبت است، ممکن است، دچار مشکل عدم تمرکز باشید.

در این نوشته از وبلاگ کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی تهران، می‌خواهیم درباره مشکل عدم تمرکز در بزرگسالان، علائم عدم تمرکز و درمان عدم تمرکز با کمک روش‌های نوروتراپی مثل نوروفیدبک صحبت کنیم. اگر شما هم دچار اختلال پرش افکار یا عدم تمرکز هستید، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.

یکی از درمان‌های بسیار موثر برای مشکل عدم تمرکز بزرگسالان، درمان نوروفیدبک است. در این روش درمانی، ابتدا سیگنال‌های ارسالی از طرف مغز شما به طور دقیق آنالیز می‌شوند و سپس فیدبک یا بازخورد مناسب از طریق برنامه، فیلم یا صوت مشخص به سمت مغز شما ارسال می‌شود. از این طریق، شما می‌توانید سیگنال‌های مغزی خود را به صورت آگاهانه دوباره تنظیم کنید و به صورت نرمال در بیاورید. ما در کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی تهران، جلسات نوروفیدبک تراپی را زیر نظر بهترین متخصصان نوروتراپی و با استفاده از جدید‌ترین دستگاه‌های نوروفیدبک انجام می‌دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت نوروفیدبک تراپی برای درمان عدم تمرکز بزرگسالان با نوروفیدبک، روی لینک زیر کلیک کنید.

عدم تمرکز چیست؟

عدم تمرکز، همانطور که از اسم آن مشخص است، به معنی کاهش یا عدم توانایی فرد در تمرکز کردن روی مسائل مختلف است. عدم تمرکز یا پرش افکار، یکی از اختلالات جدی بزرگسالان است که این روزها، با توجه به تغییر سبک زندگی و صنعتی شدن جوامع، بسیاری از افراد با عدم تمرکز درگیر هستند.

فرد متبلا به عدم تمرکز، نمی‌تواند روی مسائل مختلف تمرکز کند. کار کردن، کتاب خواندن و مطالعه برای این دسته از افراد بسیار دشوار است. عدم تمرکز می‌تواند تا جایی پیشرفت کند که فرد هنگام صحبت کردن نیز حرف‌هایش را فراموش کند یا نتواند سخنرانی یا صحبت دیگران را به‌خوبی دنبال کند.

مشکل عدم تمرکز در اغلب افراد ممکن است حداقل یکبار اتفاق بیافتد. خستگی، استرس، مشکلات عاطفی و … می‌تواند باعث ایجاد عدم تمرکز دوره‌ای در افراد مختلف شود؛ اما زمانی که عدم تمرکز یا پرش افکار به شکل حاد و دنباله‌داری ادامه پیدا کند، خبر از یک اختلال جدی در مغز را به ما می‌دهد و لازم است که نسبت به آن حساسیت به خرج دهیم و برای بررسی‌های دقیق‌تر و درمان عدم تمرکز در بزرگسالان، به پزشک و روانشناس مراجعه کنیم.

علائم عدم تمرکز در بزرگسالان

نشانه های عدم تمرکز در بزرگسالان می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و این اختلال در افراد مختلف، خود را با علائم متفاوتی نمایان کند. از جمله مهم‌ترین علائم عدم تمرکز بزرگسالان عبارتند از:

  • ناتوانی در یادآوری اتفاقاتی که در گذشته نزدیک اتفاق افتاده
  • ناتوانی در نشستن ثابت
  • ناتوانی در تفکر واضح
  • گم کردن مرتب وسایل یا مکان‌ها
  • ناتوانی در تصمیم‌گیری
  • ناتوانی در انجام کارهای پیچیده
  • کمبود توجه
  • تکرار اشتباهات سهل‌انگارانه
  • فراموش کردن قرار ملاقات‌ها و جلسات
  • اظهار نظر دیگران در مورد حواس‌پرتی شما

عوامل عدم تمرکز در بزرگسالان

عدم تمرکز در بزرگسالان ممکن است به دلایل گوناگونی رخ دهد. برخی از دلایل به عوامل محیطی مربوطند و برخی دیگر به دلیل بروز سایر اختلالات روان به وجود می‌آیند. از جمله عوامل بروز عدم تمرکز در بزرگسالان عبارتند از:

افسردگی

عدم تمرکز و حواس‌پرتی می‌تواند به دلیل افسردگی فرد باشد. افسردگی شدید می‌تواند روی تمرکز شما تاثیرگذار باشد و زندگی شما را مختل کند. در چنین شرایطی، بهتر است که هرچه سریع‌تر برای درمان افسردگی خود اقدام کنید.

افسردگی یکی از اختلالات روان رایج در حال حاضر است که بسیاری از افراد از آن رنج می‌برند. فرد مبتلا به افسردگی، انگیزه‌ و شوقی برای زندگی ندارد و روزهای زندگی خود را بدون انگیزه و با روزمرگی می‌گذراند. افسردگی می‌تواند تاثیرات بسیار منفی روی روند زندگی شما داشته باشد و شما را از رسیدن به اهداف و انجام مسئولیت‌ها و کارهای روزانه باز دارد. در برخی از موارد، افسردگی به قدری شدید می‌شود که فرد حتی برای بلند شدن از تخت و شروع فعالیت‌های عادی و روزمره نیز دچار مشکل می‌شود و نیاز به صرف انرژی زیادی دارد.

کم‌خوابی و اختلالات خواب

کمبود خواب یا نداشتن خواب آرام و کامل می‌تواند باعث ایجاد حواس‌پرتی و عدم تمرکز در فرد شود. معمولا افرادی که دچار اختلالات خواب هستند، در طول روز نیز از عدم تمرکز رنج می‌برند.

بیش فعالی بزرگسالان

یکی از علائم بیش فعالی بزرگسالان یا نقص توجه بزرگسالان، حواس‌پرتی و عدم تمرکز است. بیش فعالی می‌تواند روی زندگی فرد تاثیرگذار باشد؛ پس بهتر است که هرچه سریع‌تر به دنبال درمان آن باشید.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی در بزرگسالان، یکی از انواع اختلالات روانی عصبی است که با سه ویژگی اصلی یعنی نارسایی توجه، بیش فعالی و تکانشگری توصیف می‌شود.

تغییرات هورمونی و یائسگی

تحقیقات نشان داده است که تغییرات هورمونی نیز می‌تواند روی عدم تمرکز بزرگسالان تاثیرگذار باشد. از این رو، زنان باردار در ماه‌های آخر یا خانم‌های میانسال و در آستانه یائسگی ممکن است دچار عدم تمرکز و حواس‌پرتی شوند. همچنین در برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی نیز ممکن است تمرکز به شدت کاهش پیدا کند.

آلزایمر و زوال عقل

عدم تمرکز می‌تواند یکی از نشانه‌های اولیه آلزایمر باشد. معمولا آلزایمر با مواردی مثل عدم تمرکز و حواس‌پرتی خود را نمایان می‌کند. اگر این نشانه‌ها را در افراد میانسال و پیر مشاهده کردید، حتما به آن توجه داشته باشید.

تکنولوژی‌های روز

تکنولوژی‌ و فناوری نیز می‌تواند یکی از دلایل عدم تمرکز باشد. اعلان‌های موبایل، صداهای پیامک، هشدار ساعت، تماس‌های تلفنی و … همگی باعث می‌شوند که تمرکز ما در بین کارها برهم بخورد؛ پس از مدتی، حتی زمانی که در سکوت نیز در حال انجام کاری هستیم، ممکن است که بر حسب عادت دچار عدم تمرکز شویم.

استرس و اضطراب

استرس و اضطراب باعث ترشح آدرنالین می‌شود؛ اگرچه مقدار کمی از آدرنالین باعث ایجاد تمرکز بالا و عملکرد بهتر می‌شود؛ اما اثر آن به سرعت از بین می‌رود و مغز در نتیجه استرس، هورمون کورتیزول نیز ترشح می‌کند. وجود کورتیزول باعث می‌شود که مکانیسم طبیعی قسمت جلوی پیشانی مغز برهم بخورد و به‌خوبی کار نکند؛ همین موضوع باعث عدم تمرکز در بزرگسالان می‌شود.

درمان عدم تمرکز در بزرگسالان

خوشبختانه عدم تمرکز بزرگسالان به‌راحتی قابل درمان است؛ تنها کافیست که در صورت مشاهده علائم عدم تمرکز در بزرگسالان، خیلی سریع برای درمان اقدام کنید. از جمله روش های درمان عدم تمرکز بزرگسالان عبارتند از:

رفتار درمانی و روان درمانی

رفتار درمانی این امکان را به شما می‌دهد تا تکنیک‌های تمرکز را بیاموزید و بتوانید آن را در طول فعالیت‌های روزمره خود پیاده‌سازی کنید. از این طریق می‌آموزید که چگونه تمرکز خود را دوباره بازگردانید و بهره‌وری خود را افزایش دهید.

دارو درمانی

برخی از داروهای شیمیایی می‌توانند روی عدم تمرکز و حواس‌پرتی تاثیرگذار باشند. داروهای مثل ریتالین می‌توانند به صورت کوتاه مدت به تمرکز فرد کمک کنند و با حس آرامشی که در فرد ایجاد می‌کنند، باعث تمرکز بهتر می‌شود. توجه داشته باشید که دارو درمانی را حتما باید زیر نظر روانپزشک متخصص انجام دهید و به هیچ عنوان به صورت سرخود، دارو مصرف نکنید.

نوروفیدبک

نوروفیدبک

یکی از روش‌های نوین در درمان اختلال عدم تمرکز در بزرگسالان، نوروفیدبک است. همانطور که گفتیم، برخی از عوامل مثل استرس، اختلالات خواب و … می‌تواند عملکرد قسمتی از مغز را با اشکال روبه‌رو کند؛ همین موضوع باعث ایجاد مشکل عدم تمرکز در بزرگسالان می‌شود.

به کمک روش نوروفیدبک می‌توانیم به صورت آگاهانه سیگنال‌های مغزی را اصلاح کنیم و آن‌ها را به حالت نرمال در بیاوریم. در این روش، ابتدا سیگنال‌های مغزی فرد به کمک الکترودهایی که روی سرش قرار می‌گیرد به‌دقت اندازه‌گیری می‌شود و سپس با توجه به سیگنال‌ها، فیدبک مناسب صوتی یا تصویری برای فرد ارسال می‌شود.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *