درمان میگرن با نوروفیدبک

میگرن

درمان میگرن با نوروفیدبک یکی از جدیدترین و در عین حال موثرترین روش‌های درمان میگرن به حساب می‌آید. میگرن یکی از اختلالات و بیماری‌هایی است که درصد زیادی از افراد را گرفتار خود کرده است و مشکلات زیادی را برای زندگی نرمال و روزمره افراد به وجود می‌آورد. میگرن به دلیل افزایش تحریک‌پذیری قشر خاصی از مغز رخ می‌دهد که فرد را دچار سردردهای شدید، حالت تهوع و بی‌حالی می‌کند. این علائم می‌تواند چند ساعت یا حتی چند روز نیز ادامه داشته باشد و فرد را دچار مشکلات زیادی کند.

معمولا افرادی که دچار حملات میگرن می‌شوند، با مشکلات زیادی در زندگی روزمره خود مواجه می‌شوند و می‌توان گفت که میگرن می‌تواند روی زندگی نرمال و عادی آن‌ها تاثیرگذار باشد. از این رو بسیار مهم است که به فکر یک روش درمانی موثر برای درمان میگرن باشیم.

تا کنون روش‌های درمانی مثل ماساژ سر یا دارو درمانی برای درمان میگرن پیشنهاد شده است؛ اما این روش‌ها اولا میگرن را به طور کلی درمان نمی‌کنند و تنها در زمان بروز حمله میگرن، شدت و درد این حملات را کاهش می‌دهند؛ از طرف دیگر، تاثیر چندانی روی روند بهبود فرد ندارند؛ به عنوان مثال، داروهای مسکن و کاهش سردرد روی اغلب افرادی که دچار سردردهای میگرنی می‌شوند تاثیرگذار نیست و از طرف دیگر، استفاده از دز بیشتر دارو یا داروها قوی‌تر می‌تواند عوارض جانبی زیادی را برای فرد، به خصوص افرادی که حملات میگرنی زیادی را تجربه می‌کنند، داشته باشد.

از این رو بسیار مهم است که برای درمان میگرن به سراغ روش‌های نوین‌تر و بدون عارضه باشیم. نوروفیدبک یکی از روش‌های بسیار موثر برای درمان میگرن است که این روزها به کار گرفته می‌شود. همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، میگرن به دلیل تغییر مواد شیمیایی مغز و افزایش تحریک‌پذیری قشر مغز رخ می‌دهد؛ پس اگر بتوانیم این مورد را کنترل کنیم و سیگنال‌های ارسالی از طرف مغز را به حالت نرمال در بیاوریم، می‌توانیم میگرن را کنترل کنیم.

در روش نوروفیدبک، ما به کمک الکترودهایی که روی سر فرد نصب می‌کنیم، می‌توانیم سیگنال‌های مغزی را دریافت کنیم و به کمک الگوریتم‌ها و برنامه‌های مشخصی که روی دستگاه نوروفیدبک قرار دارد، این سیگنال‌ها را ارزیابی کنیم و فیدبک صوتی یا تصویری مناسب را برای فرد ارسال کنیم. از این طریق می‌توانیم سیگنال‌های مغزی اشتباهی که باعث میگرن می‌شوند را به حالت نرمال در بیاوریم و میگرن را درمان کنیم.

درمان میگرن می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت زندگی فرد داشته باشد و او را از حملات میگرنی و سردردهای گاه و بی‌گاه نجات دهد. از این رو، اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دچار حمله میگرن می‌شوند و روش‌های درمانی مختلفی را امتحان کرده‌اید که تاثیرگذار نبوده است، بهتر است که درمان میگرن با نوروفیدبک را نیز امتحان کنید.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره میگرن، علت بروز میگرن و همچنین درمان میگرن با کمک نوروفیدبک صحبت کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که دچار میگرن هستند و میگرن زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا با یکی از بهترین و موثرترین روش‌های درمان میگرن آشنا شوید.

نوروفیدبک یکی از بهترین و جدیدترین روش های درمان میگرن به حساب می‌آید که تاثیر بسیار زیادی روی کنترل و درمان این بیماری دارد. بسیاری از افرادی که دچار سردردهای میگرنی شده‌اند، توانسته‌اند به کمک درمان نوروفیدبک از دست این سردردها خلاص شوند و به زندگی نرمال خود برسند. کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، درمان نوروفیدبک برای میگرن را به شما عزیزان ارائه می‌دهد. نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه، زیر نظر متخصص نوروتراپی، خانم دکتر یزدانبخش، انجام می‌شود و برای درمان میگرن با نوروفیدبک از بهترین و جدیدترین دستگاه‌های نوروفیدبک استفاده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش درمان نوروفیدبک و همچنین رزرو وقت نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه، روی لینک زیر کلیک کنید.

میگرن چیست؟

پیش از آن که به سراغ روش درمان میگرن با نوروفیدبک برویم، بهتر است که کمی درباره این بیماری اطلاعات کسب کنیم. میگرن یک بیماری عصبی است که معمولا با سردردهای شدید و سایر علائم مثل حالت تهوع دیده می‌شود. تاکنون تحقیقات زیادی روی این بیماری صورت گرفته است؛ اما هنوز دلیل اصلی بروز این اختلال عصبی کشف نشده است. اما دانشمندان متوجه شده‌اند که میگرن به دلیل تغییرات مواد شیمایی در سطح فرستنده‌های عصبی و همچنین تحریک‌پذیری قشر مغز رخ می‌دهد.

حملات میگرن معمولا بصورت ناگهانی و بدون علائم قبلی رخ می‌دهند و شدت آن در افراد مختلف و همچنین در حملات مختلف می‌تواند متفاوت باشد. گاهی حملات میگرن و سردرد میگرن تنها چندین ساعت طول می‌کشد و پس از آن آرام می‌شود؛ اما ممکن است که حمله میگرن تا چند روز نیز ادامه پیدا کند. میگرن می‌تواند هر چند وقت یکبار به صورت پراکنده یا چندین بار در هفته رخ دهد.

شدت حملات میگرن می‌تواند تا حدی زیاد باشد که فرد از انجام کارها و فعالیت‌های روزانه خود باز بماند. سردرد میگرنی معمولا در جلوی سر احساس می‌شود و با مصرف مسکن‌های معمولی نیز کاهش پیدا نمی‌کند.

یکی از اشتباهات رایج در مورد میگرن نیز این است که آن را با یک سردرد ساده اشتباه می‌گیرند. اگرچه در زبان عامیانه از میگرن به عنوان «سردرد» نیز یاد می‌شود، اما باید بدانید که میگرن با دیگر انواع سردردها کاملا متفاوت است و به عنوان یک اختلال عصبی شناخته می‌شود که منشا آن در تغییرات فعالیت عصبی مغز است.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند. اگر بخواهیم نوروفیدبک را خیلی ساده تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که نورفیدبک یعنی آموزش دادن مغز توسط خود مغز. در روش نوروفیدبک، ما به دنبال بهبود و اصلاح عملکرد مغز هستیم. در این روش که به کمک دستگاه نوروفیدبک انجام می‌شود، مغز به وسیله فعالیت‌های خود و فیدبکی که در طی جلسات نوروفیدبک دریافت می‌کند، می‌آموزد که چگونه عملکرد بهتری داشته باشد.

علائم میگرن

میگرن می‌تواند با علائم مختلفی خود را نمایان کند. در حالت کلی، هر حمله میگرن شامل چهار مرحله پیش‌دروم، اورا، سردرد و پس‌دروم است که هر کدام از این مراحل می‌توانند علائم مختص به خود را داشته باشند. همچنین علائم میگرن می‌تواند در افراد مختلف متفاوت باشد.

با شناخت علائم میگرن خود و همچنین تشخیص زودهنگام آن در مراحل اولیه، می‌توانید اقدامات پیشگیرانه مانند ماساژ سر یا مصرف برخی از داروها را انجام دهید تا مراحل بعدی میگرن برای شما راحت‌تر باشد. با این حال، با چنین روش‌های درمانی و مصرف دارو نمی‌توانید جلوی حمله میگرن را به طور کلی بگیرید و تنها می‌توانید به کاهش حملات کمک کنید. از جمله علائم رایج میگرن که در افراد مختلف خود را نشان می‌دهد، عبارتند از:

  • سردرد متوسط تا شدید (معمولا در قسمت جلوی پیشانی)
  • احساس نبض یا ضربان در قسمت پیشانی، اطراف سر، زیر چشم و پشت گونه‌ها
  • حالت تهوع و استفراغ و سرگیجه
  • حساسیت شدید به نور، صدا، بو و لمس شدن
  • گردن درد
  • بی‌خوابی
  • اضطراب

محرک‌های میگرن

برخی از عوامل می‌تواند باعث ایجاد حملات میگرن در فرد مستعد میگرن شود. محرک‌های میگرن می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. با شناخت دقیق این محرک‌ها می‌تواند تا میزان قابل توجهی، میگرن خود را کنترل کنید و مانع از بروز حملات شدید میگرنی شوید. همچنین در حین بروز حملات میگرن، با دوری از این محرک‌ها می‌توانید شدت میگرن را کاهش دهید. توجه داشته باشید که محرک‌های میگرنی برای همه ثابت نیستند.

پس برای شناخت بهتر محرک‌های میگرن خود می‌توانید شدت حملات، زمان وقوع حملات و عواملی مثل نور، صدا، بو و … که باعث شدید شدن حملات میگرن شما می‌شوند را در یک دفترچه یادداشت کنید. این کار به شما و پزشکتان کمک می‌کند تا نوع میگرن شما را بهتر و دقیق‌تر تشخیص دهد. همچنین با کمک این اطلاعات، پزشک می‌تواند روش بهتر و مناسب‌تری را برای کنترل میگرن به شما پیشنهاد دهد تا از شدت این حملات کاسته شود. از جمله رایج‌ترین محرک‌های میگرن عبارتند از:

  • غذاهای خاص
  • صدا
  • نور شدید
  • بوهای خاص
  • کم آبی بدن
  • گرما و آفتاب
  • استرس و اضطراب
  • بی‌خوابی
  • کاهش استروژن در خانم‌ها و ابتدای پریود یا دوره تخمک‌گذاری

نوروفیدبک یکی از روش‌های درمان نوروتراپی است که تاثیرات مثبت زیادی روی عملکرد مغز دارد. امروزه از روش درمان نوروفیدبک برای درمان بسیاری از اختلالات روان استفاده می‌شود؛ اما علاوه بر این، نوروفیدبک می‌تواند به بهبود عملکرد شما نیز کمک کند و به عنوان یک روش بسیار موثر برای حل بسیاری از مشکلات زندگی به شما کمک کند.

درمان میگرن

میگرن می‌تواند تاثیرات منفی روی روند زندگی عادی شما داشته باشد. حملات میگرن می‌توانند مانع از انجام فعالیت‌های شما شوند و شما مجبور باشید تمام روز خود را در یک اتاق تاریک بگذرانید. از این رو بسیار مهم است که در صورت داشتن سردردهای مداوم و گاه‌ به گاه، به پزشک مراجعه کنید و در صورت تشخیص میگرن، هرچه سریع‌تر برای درمان و کنترل آن اقدام کنید.

امروزه روش‌های مختلفی برای درمان میگرن وجود دارد که برخی روی کنترل حملات میگرنی و کاهش شدت و درد حملات میگرنی تاثیرگذارند و گروه دیگر به دنبال درمان کامل آن هستند. در ادامه برخی از رایج‌ترین روش های درمان میگرن را بررسی می‌کنیم:

دارو درمانی برای درمان میگرن

ساده‌ترین و دم‌دستی‌ترین روش درمان میگرن، استفاده از داروهای مسکن خاص برای این اختلال است. این داروها معمولا در هنگام شروع حملات میگرنی مصرف می‌شوند تا درد را کاهش دهند و میگرن را برای فرد قابل تحمل کنند. این داروها شامل مسکن‌های معمولی مثل استامینوفن یا مسکن‌های خاص‌تر مثل تریپیتان‌ها می‌باشند که به کاهش درد میگرن کمک می‌کنند. همچنین برخی از داروهای درمان میگرن، به صورت اسپری بینی در بازار موجود می‌باشد که می‌تواند به کاهش سردردهای میگرنی کمک کند.

اما باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد این داروها می‌تواند برای شما عوارضی مثل سرگیجه و حالت تهوع یا مشکلاتی مثل زخم معده ایجاد کند. همچنین پس از مدتی از شروع مصرف این داروها، دیگر تاثیر چندانی روی میگرن نخواهند داشت و در برخی از موارد نیز می‌توانند باعث شدیدتر شدن حملات میگرن شوند. پس توجه داشته باشید جز در مواردی خاص، سراغ مصرف اینگونه داروها نروید.

تزریق دیسپورت و بوتاکس

یکی دیگر از روش‌های درمان میگرن که برای افرادی که میگرن شدید دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد، تزریق دیسپورت در ناحیه پیشانی و گردن است. این تزریق باعث می‌شود که انتقال‌دهنده‌های عصبی در این نواحی دچار اختلال شوند؛ در این صورت، درد را نمی‌توانند انتقال دهند و مانع سردرد فرد می‌شود. معمولا ۳ الی ۴ هفته طول می‌کشد تا تزریق دیسپورت عمل کند. همچنین این درمان نیاز به تجدید دارد و فرد هر ۱۲ هفته لازم است که تزریق را دوباره انجام دهد.

توجه داشته باشید که تزریق بوتاکس و دیسپورت برای درمان میگرن حتما لازم است که به یک متخصص مراجعه کنید؛ زیرا چنین تزریقاتی از حساسیت بسیار بالایی بخوردارند و یک اشتباه کوچک در تزریق می‌تواند باعث از بین رفتن عصب صورت و فلج شدن ماهیچه‌های صورت شود.

کنترل میگرن با تغییر سبک زندگی

داشتن سبک زندگی سالم و تغییر سبک زندگی می‌تواند به کنترل حملات میگرن کمک کند. مواردی مثل مصرف ۸ لیوان آب در روز، خواب کافی و به موقع، ورزش منظم و کاهش مصرف کافئین می‌تواند در کنترل میگرن به شما کمک کند.

درمان میگرن با نوروفیدبک

یکی از بهترین و موثرترین روش های درمان میگرن که این روزها انجام می‌شود و مورد تایید بسیاری از پزشکان و متخصصان مغز و اعصاب نیز هست، درمان نوروفیدبک است. همانطور که به آن اشاره کردیم، میگرن به دلیل اختلال عصبی در قشر مغز رخ می‌دهد؛ پس اگر بتوانیم به نوعی این اختلال را کنترل کنیم و سیگنال‌های مغزی را به صورت نرمال دربیاوریم، می‌توان میگرن را به طور کلی درمان کنیم. 

درمان نوروفیدبک همچین کاری را برای ما انجام می‌دهد. امروزه روش نوروفیدبک به یکی از بهترین و موثرترین روش های درمان میگرن در دنیا تبدیل شده است و بر خلاف سایر روش‌ها، می‌تواند میگرن را به طور کلی درمان کند و دیگر خبری از حمله‌های میگرنی نیست.

روش نوروفیدبک در درمان میگرن چگونه عمل می‌کند؟

برای درمان نوروفیدبک، لازم است که ابتدا از سر شما نقشه مغزی تهیه شود تا نوروتراپیست به طور دقیق بتواند میگرن را تشخیص دهد و همچنین نوع سیگنال‌های مغزی را بررسی کند. سپس با توجه به نقشه مغزی تهیه شده، نوروتراپیست برنامه درمانی کاملی را برای درمان میگرن با نوروفیدبک می‌چیند.

در شروع درمان نوروفیدبک، الکترودهایی روی سر شما نصب می‌شود. محل نصب این الکترودها به نظر نوروتراپیست بستگی دارد. این الکترودها می‌تواند میزان فعالیت عصبی در سطح سر را به‌ دقت اندازه‌گیری کند. سپس این اطلاعات به دستگاه نوروفیدبک ارسال می‌شود و در آن جا توسط اپلیکیشن و الگوریتم‌های خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این مرحله، برنامه می‌تواند تصمیم‌گیری کند که کدام امواج مغزی دچار مشکل هستند و از حالت نرمال خارج شده‌اند. سپس با توجه به تحلیل‌های بدست آمده، فیدبک صوتی یا تصویری روی مانیتور به فرد نمایش داده می‌شود.

این فیدبک می‌تواند شامل یک فیلم، صدا یا بازی خاص باشد که فرد باید بتواند آن را به وسیله امواج مغزی خود کنترل کند. این بازی طوری طراحی شده است که به ازای حرکت درست، به فرد پاداش می‌دهد و با توجه به سیستم پاداش و جریمه، مغز فرد را به طور ناخودآگاه تنظیم می‌کند. یعنی به وسیله روش نوروفیدبک ما می‌توانیم امواج مغزی را به وسیله خود مغز، دوباره تنظیم کنیم تا به صورت نرمال در بیایند.

هنگامی که بتوانیم آن دسته از امواج مغزی که باعث بروز میگرن در فرد می‌شوند را به حالت نرمال در بیاوریم، در اصل توانسته‌ایم میگرن را به طور کلی درمان کنیم و دیگر خبری از حملات میگرن نخواهد بود.

طول درمان نوروفیدبک معمولا طولانی است و شما نیاز به ۲۵ الی ۳۰ جلسه نوروفیدبک خواهید داشت؛ اما خوشبختانه این درمان تاثیرات طولانی مدت دارد و در اغلب موارد تا مدت زمان بسیار طولانی‌ای اثرات خود را حفظ می‌کند.

خوشبختانه نوروفیدبک هیچگونه عارضه‌ای برای فرد به همراه نخواهد داشت. نوروفیدبک یک روش درمانی کاملا ایمن و بی‌خطر به حساب می‌آید که مبتنی بر یادگیری است. در این روش نوروتراپیست تلاش می‌کند با استفاده از رایانه، امواج مغزی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *