اختلال خلقی چیست؟ + درمان اختلال خلقی با نوروفیدبک

اختلال خلقی چیست؟ + درمان اختلال خلقی با نوروفیدبک

اختلال خلقی به گروهی از اختلالات روان گفته می‌شود که روی خلق‌وخوی افراد تاثیرگذار است. قطعا برای شما هم پیش آمده که برخی از روزها، به محض اینکه از خواب بیدار می‌شوید، حال روحی خوبی نداشته باشید و حس و حالی برای انجام کارها نداشته باشید. تقریبا می‌توان گفت که همه ما در زندگی با تغییرات خلقی روبه‌رو می‌شویم؛ اما زمانی که این تغییرات خلق‌وخو به صورت طولانی‌ مدت وجود داشته باشند و روی ابعاد مختلف زندگی شما تاثیر بگذارند، می‌توان گفت که فرد درچار اختلال خلقی شده است و نیاز به درمان سریع دارد.

اختلالات خلقی انواع مختلفی دارند؛ یکی از رایج‌ترین و شناخته‌شده‌ترین اختلال خلقی، افسردگی است. افسردگی خود انواع مختلفی دارد و در سطوح متفاوتی نمایان می‌شود که همگی آن‌ها جزو اختلالات خلقی است.

اگرچه در اغلب موارد اختلال خلقی را با حالت ناراحتی و غم می‌شناسیم، اما باید گفت که برخی از اختلالات خلقی باعث انرژی بیش از حد و رفتارهای هیجانی نیز می‌شوند. به عنوان مثال، فرد در بازه از روز احساس انرژی و نشاط زیادی می‌کند و به همین دلیل دست به انجام کارهایی غیرمنطقی و هیجانی می‌زند که می‌تواند برای او آسیب‌زا باشد.

اختلالات خلقی نیاز به درمان سریع و فوری دارند؛ در غیراینصورت می‌توانند تاثیرات منفی شدیدی روی زندگی فرد داشته باشند و آینده تحصیلی و شغلی او را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه امروزه روش‌های درمانی بسیار موثری برای درمان انواع اختلالات خلقی وجود دارد.

در این نوشته وبلاگ کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی غرب تهران، درباره اختلال خلقی و درمان اختلال خلقی صحبت می‌کنیم و در نهایت بررسی می‌کنیم که درمان اختلال خلقی با نوروفیدبک چگونه است و چه تاثیراتی دارد.

نوروفیدبک یکی از بهترین روش های درمان اختلال خلقی است که تاثیرات بسیار زیادی در درمان این اختلال دارد و نسبت به سایر روش‌های درمانی خیلی سریع‌تر و بهتر عمل می‌کند. شما می‌توانید درمان نوروفیدبک را در کلینیک نوروتراپی دارینه زیر نظر بهترین نوروتراپیست‌ها انجام دهید. برای رزرو وقت درمان اختلال خلقی با نوروفیدبک روی لینک زیر کلیک کنید.

اختلال خلقی چیست؟

اختلالات خلقی شامل گروه زیادی از اختلالات روان می‌شوند که با تغییرات خلق و خو خود را نشان می‌دهند. اختلالات خلقی اغلب به شکل خلق پایین (مود افسردگی) یا خلق بالا (دوره شیدایی) خود را نشان می‌دهند.

البته باید توجه داشته باشید که همه ما ممکن است در طول زندگی دچار تغییرات خلق‌وخو باشیم؛ اما زمانی می‌توان گفت که فرد دچار اختلال خلقی شده است که این تغییرات خلق و خو به صورت طولانی مدت و دوره‌ای در فرد رخ دهد.

علل بروز اختلال خلقی

عوامل زیادی روی بروز اختلال خلقی تاثیرگذار است. از جمله علل بروز اختلال خلقی عبارتند از:

عوامل زیستی و عملکرد مغز

یکی از مسائلی که در بروز اختلالات خلقی تاثیرگذار است، عوامل زیستی و مربوط به عملکرد مغز است. در برخی از موارد ممکن است عملکرد مغز دچار اشکال شود و سیگنال‌های ارسالی و دریافتی در مغز به درستی رخ ندهد. چنین شرایطی می‌تواند باعث بروز اختلالات مختلف، به خصوص اختلالات خلقی، در فرد شود.

عوامل ژنتیکی

تحقیقات نشان داده است که عوامل ژنتیکی در احتمال بروز اختلالات خلقی بسیار تاثیرگذار است. معمولا افرادی که پدر یا مادر آن‌ها دچار اختلال خلقی هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به اختلال خلقی دارند.

عوامل روانی و اجتماعی

یکی از مهم‌ترین دلایل بروز اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، عوامل روانی و اجتماعی است. محیط کار، کلاس، خانواده و در حالت کلی محیطی که بیشتر وقت خود را در آن جا می‌گذرانید، تاثیر مستقیم روی حال روحی شما خواهد داشت. فشار و استرس بالا می‌تواند باعث بروز اختلالات خلقی شوند.

انواع اختلالات خلقی

اختلالات خلقی به گروهی از اختلالات که روی خلق‌وخوی افراد تاثیر دارد، گفته می‌شود. از جمله اختلالات خلقی عبارتند از:

اسکیزوفرنی

افسردگی ماژور

یکی از رایج‌ترین و شناخته شده‌ترین انواع اختلالات خلقی، افسردگی ماژور است. در افسردگی ماژور، فرد خلق افسرده و ناراحتی دارد و میل و رقبتی برای انجام کارهای خود ندارد. حتی کارهایی که در گذشته باعث شوق و اشتیاق فرد می‌شد، در حالت افسردگی ماژور برای فرد ارزشی ندارد.

افسردگی پس از زایمان

یکی دیگر از انواع اختلالات خلقی، افسردگی پس از زایمان است. پس از تولد فرزند، به دلیل تغییرات اساسی در شرایط زندگی و دشواری‌ها و مشکلاتی که فرزند به همراه دارد؛ همچنین تغییرات شدید هورمونی در بدن مادر، ممکن است مادر دچار افسردگی شود. افسردگی پس از زایمان بیماری بسیار حساسی است و باید به آن توجه داشته باشید. در برخی از شرایط، ممکن است افسردگی پس از زایمان به قدری حاد باشد که مادر به خود یا فرزندش آسیب بزند.

افسردگی فصلی

یکی دیگر از انواع اختلالات خلقی، افسردگی فصلی است. برخی از افراد در فصل‌های سرد سال، مثل پاییز و زمستان، دچار افسردگی و افت خلقی می‌شوند. تحقیقات نشان داده است که تاریکی زودهنگام هوا و سرد بودن می‌تواند ارتباط مستقیمی با افسردگی فصلی داشته باشد. به همین دلیل است که اغلب ما پاییز را فصل غمگین و ناراحت‌کننده‌ای می‌شناسیم.

اختلال روان تنی

اختلال دو قطبی

اختلال دو قطبی یکی دیگر از انواع اختلالات خلقی است که اگرچه شیوع آن نسبت به افسردگی کم‌تر است، اما با این حال یکی از اختلالات مهم شناخته می‌شود و لازم است که توجه ویژه‌ای به آن داشته باشیم. در اختلال دو قطبی، فرد دوره‌های مختلف افسردگی و شیدایی را به طور مرتب تجربه می‌کند. فرد مبتلا به اختلال دو قطبی، در روزهایی بسیار شاد و فعال هستند؛ اما پس از دوره‌ای، دچار افسردگی و افت خلقی می‌شوند.

اختلال دو قطبی یکی از اختلالات بسیار جدی در بین افراد است که می‌تواند زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. برخلاف تصور عموم، فرد مبتلا به اختلال دو قطبی، دارای دو شخصیت متفاوت نمی‌باشد؛ بلکه در اختلال دو قطبی، فرد تغییرات خلق و خوی شدید را احساس می‌کند و در مدت زمان کوتاهی از حالت شاداب و سرخوش، به حالت بسیار ناراحت و افسرده تغییر پیدا می‌کند.

درمان اختلال خلقی

روش‌های درمان مختلفی برای درمان انواع اختلالات خلقی وجود دارند که شما می‌توانید با توجه به نوع اختلال، شرایط خود و مشورت با روان درمانگر، یکی از آن‌ها را برای درمان اختلال خلقی انتخاب کنید. از جمله روش های درمان اختلال خلقی عبارتند از:

روان درمانی

روان درمانی یکی از اصلی‌ترین روش‌ های درمان اختلالات خلقی به حساب می‌آیند. اولین اقدامی که در مورد هر نوع اختلال خلقی باید انجام دهید، مراجعه به روانشناس و روان درمانگر است. درمانگر به کمک معاینه بالینی، صحبت با شما و در برخی از موارد نقشه مغزی، می‌تواند نوع اختلال خلقی شما را تشخیص دهد و سپس با کمک متدهای مختلف روانشناسی، مثل رفتار درمانی، به دنبال درمان اختلال خلقی باشد.

وسواس فکری- عملی(OCD)

دارو درمانی

یکی دیگر از روش‌های متداول درمان اختلالات خلقی، دارو درمانی است. بسیاری از داروها می‌توانند روی تغییر مود و داشتن حس بهتر به شما کمک کنند. البته باید توجه داشته باشید که دارو درمانی حتما باید زیر نظر روانپزشک متخصص اتفاق بیوفتد و به هیچ عنوان نباید بدون مشورت با پزشک، به صورت خودسرانه، دارو مصرف کنید.

عوارض جانبی نوروفیدبک

نوروفیدبک

یکی از جدید‌ترین و بهترین روش‌ درمان اختلالات خلقی که تاثیر بسیار سریعی نیز نسبت به سایر روش‌های درمانی دارد، درمان نوروفیدبک است. همانطور که پیش از این به آن اشاره کردیم، یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز اختلالات خلقی، تغییر و اختلال در نوع عملکرد مغز است؛ پس اگر بتوانیم به نوعی عملکرد مغز را به حالت نرمال و اولیه در بیاوریم، می‌توانیم اختلال خلقی را درمان کنیم.

در روش نوروفیدبک، ما به کمک برنامه آموزشی مشخص و دستگاه‌های مخصوص، مغز را دوباره آموزش می‌دهیم تا به نوعی خود را تنظیم کند. نوروفیدبک به کمک الکترودهایی که روی سر قرار می‌گیرد، امواج مغزی را دریافت می‌کند و پس از تحلیل و بررسی آن، فیدبک مناسب را به مغز ارسال می‌کند تا به نوعی مغز دوباره خود را تنظیم کند. هنگامی که ارسال و دریافت سیگنا‌ل‌های مغزی به صورت نرمال در بیایند، می‌توان گفت که اختلالات خلقی نیز درمان شده‌اند.

نوروفیدبک یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک می‌کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *