درمان اختلال دو قطبی با نوروفیدبک

درمان اختلال دوقطبی با نوروفیدبک

اختلال دو قطبی یکی از اختلالات بسیار جدی در بین افراد است که می‌تواند زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. برخلاف تصور عموم، فرد مبتلا به اختلال دو قطبی، دارای دو شخصیت متفاوت نمی‌باشد؛ بلکه در اختلال دو قطبی، فرد تغییرات خلق و خوی شدید را احساس می‌کند و در مدت زمان کوتاهی از حالت شاداب و سرخوش، به حالت بسیار ناراحت و افسرده تغییر پیدا می‌کند.

اختلال دو قطبی می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی روحیه، سلامت روان و زندگی فرد داشته باشد. معمولا افرادی که دچار اختلال دو قطبی هستند، در تصمیم‌گیری و انجام کارهای زندگی دچار مشکل می‌شوند؛ زیرا برخی تصمیمات هیجانی و ناگهانی را در دوران شادی و سرخوشی خود، بدون فکر، می‌گیرند که تاثیرات منفی زیادی روی زندگی آن‌ها خواهد گذاشت و پس از آن دچار ناراحتی و افسردگی می‌شوند.

اگرچه در گذشته، اختلال دو قطبی برای بسیاری از افراد و حتی روانشناسان ناشناخته بود و این اختلال در اغلب موارد درمان نداشت و باعث تباه شدن زندگی فرد می‌شد؛ اما خوشبختانه این روزها اختلال دو قطبی قابل درمان و کنترل است و شما می‌توانید با روش‌های مختلفی، اقدام به درمان اختلال دو قطبی کنید.

اختلال دو قطبی از آن دسته اختلالات روان است که نیاز به درمان فوری دارد. اگر نسبت به درمان اختلال دو قطبی بی‌توجه باشید، این اختلال می‌تواند اثرات بسیار منفی روی زندگی شما داشته باشد و زندگی شما را به طور کلی بر هم بزند. در بسیاری از مواقع، اختلال دو قطبی به قدری قوی و اثرگذار می‌شود که می‌تواند باعث صدمات جبران‌ناپذیری مثل آسیب به خود و اقدام به خودکشی شود؛ از این رو بسیار مهم است که در صورت مشاهده علائم اختلال دو قطبی، خیلی سریع برای درمان آن اقدام کنید.

در این نوشته کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی در غرب تهران، می‌خواهیم درباره اختلال دو قطبی، علائم اختلال دو قطبی، روش های درمان اختلال دو قطبی و درمان اختلال دو قطبی با نوروفیدبک صحبت کنیم. مطالعه ادامه این نوشته را به شما توصیه می‌کنیم.

شما می‌توانید درمان نوروفیدبک برای درمان اختلال دو قطبی را زیر نظر نوروتراپیست متخصص در کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی تهران، تجربه کنید و خیلی زود، نتایج شگفت‌انگیز درمان اختلال دو قطبی با نوروفیدبک را مشاهده کنید. 

اختلال دو قطبی چیست؟

اختلال دو قطبی که به بیماری شیدایی نیز مشهور است، نوعی اختلال خلق و خو است که در آن فرد نوسانات شدید خلق و خو را تجربه می‌کند. اختلال دو قطبی، دارای دو فاز مانیا (شیدایی) و افسردگی است؛ یعنی فرد در دوره‌ای، حداقل یک هفته، بسیار شاد و سرخوش است و سپس در دوره بعد دچار افسردگی می‌شود.

فراز و نشیب خلق‌وخو می‌تواند در هر فردی وجود داشته باشد؛ اما زمانی که از اختلال دو قطبی صحبت می‌کنیم، منظور ما این است که فرد نوسانات خلقی را به صورت شدید‌تر و در دوره‌های پیوسته تجربه می‌کند. همچنین اختلال دو قطبی نه تنها روی خلق و خو، بلکه روی نحوه تفکر و تصمیماتی که فرد می‌گیرد نیز تاثیرگذار است.

اختلال دو قطبی بیشتر در اواخر سن بلوغ و دوران جوانی خود را نشان می‌دهد؛ با این حال ممکن است در موارد نادری نیز در کودکان مشاهده شود. شیوع اختلال دو قطبی در بین خانم‌ها و آقایان به یک اندازه است؛ با این حال علائم اختلال دو قطبی می‌تواند در گروه خانم‌ها و آقایان کمی متفاوت باشد.

علائم اختلال دو قطبی

علائم اختلال دو قطبی را باید در دو مرحله بررسی کرد. علائم فاز مانیای اختلال دو قطبی با علائم فاز افسردگی اختلال دو قطبی کاملا متفاوت است. در حالت کلی، می‌توان گفت که اگر فرد به طور پیوسته از فاز مانیا وارد فاز افسردگی شود، احتمالا دچار اختلال دو قطبی شده است. در ادامه این نوشته، علائم اختلال دو قطبی در حالت مانیا و افسردگی را معرفی می‌کنیم.

علائم اختلال دو قطبی در فاز مانیا

  • انرژی بیش از اندازه
  • معاشرت بیش از حد در مدرسه یا محل کار
  • شروع ناگهانی پروژه‌های مختلف و نیمه‌کاره رها کردن آن‌ها
  • سرخوشی زیاد و بدون دلیل
  • میل جنسی بالا (که گاها منجر به رفتارهای پرخطر جنسی میشود)
  • ریسک‌پذیری بالا
  • پرحرفی
  • ولخرجی و مدیریت نکردن پول
  • تصمیم‌های ناگهانی (ناگهان فرد تصمیم می‌گیرد از کارش استعفا دهد یا بدون برنامه‌ریزی به سفری طولانی برود)
  • میل بالا به مصرف مواد مخدر
  • اعتماد به نفس بالا و کاذب
  • تحریک‌پذیری شدید
  • پرخاشگری
  • مشکلات خواب

توجه داشته باشید، برای آن که فرد بیمار دو قطبی شناخته شود، باید در دوره مانیا حداقل ۳ مورد از علائم بالا را با هم داشته باشد. همچنین، دوره مانیا می‌تواند از ۲ هفته الی ۳ ماه در فرد وجود داشته باشد و پس از آن، فرد وارد فاز افسردگی می‌شود.

علائم اختلال دو قطبی در فاز افسردگی

  • خلق افسرده
  • از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که در گذشته برای فرد جذاب بوده است
  • مشکلات خواب ( مشکل بی‌خوابی)
  • مشکلات خوردن‌ (پرخوری عصبی یا کم خوردن و کاهش وزن شدید)
  • بی‌انرژی بودن (تا حدی که ممکن است فرد برای خارج شدن از تخت نیز دچار مشکل باشد)
  • احساس بی‌ارزشی و اعتماد به نفس شدیدا پایین
  • افکار خودکشی و آسیب به خود

برای آن که فرد مبتلا به اختلال دو قطبی تشخیص داده شود، باید حداقل ۵ مورد از علائم بالا را داشته باشد. فاز افسردگی اختلال دو قطبی حداقل ۲ هفته طول می‌کشد. با توجه به علائمی که از آن نام بردیم، رفتارهای هیجانی و ناگهانی مثل اعتیاد، ازدواج و طلاق بدون فکر، تصادفات رانندگی، خودکشی و آسیب به خود، خطر ورشکستگی، تصمیمات بدون فکر و … در این افراد بسیار دیده می‌شود که می‌تواند زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

روان پریشی یکی از اختلالات روان جدی است که نیاز به درمان دارد. فرد مبتلا به روان پریشی، مرز بین واقعیت و خیال را تشخیص نمی‌دهد و ممکن است چیزهایی ببیند یا بشنود که واقعی نیستند. روان پریشی نیاز به درمان فوری و سریع دارد؛ در غیراینصورت ممکن است که فرد مبتلا به روان پریشی به خود یا دیگران آسیب جدی برساند.

درمان اختلال دو قطبی

خوشبختانه اختلال دو قطبی این روزها به‌راحتی درمان می‌شود؛ تنها لازم است که تشخیص به موقع اختلال دو قطبی، پیش از پیشرفته شدن بیماری، اتفاق افتد و برای درمان خیلی سریع اقدام کنید. از جمله روش‌هایی که به درمان اختلال دو قطبی کمک می‌کند، عبارتند از:

روان درمانی

یکی از اصلی‌ترین کارهایی که برای درمان اختلال دو قطبی باید انجام دهید، مراجعه به روانشناس است. روانشناس به شما کمک می‌کند تا در وهله اول اختلال دو قطبی را تشخیص دهید و سپس با جلسات مختلفی که برگزار می‌کند، آگاهی شما را نسبت به این اختلال بالا برده و به کنترل رفتارهای شما کمک می‌کند.

دارو درمانی

یکی از روش‌های درمانی بسیار مهم که در اغلب موارد در مورد بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی استفاده می‌شود، دارو درمانی است. داروهایی که برای درمان اختلال دو قطبی استفاده می‌شود، معمولا داروهای تثبیت‌کننده خلق است که به بیمار در کنترل رفتارها و تغییرات از فاز مانیا به فاز افسردگی کمک می‌کند. توجه داشته باشید که دارو درمانی حتما باید زیر نظر روانپزشک متخصص اتفاق بیافتد.

روش‌های نوروتراپی

یکی از جدید‌ترین و موثرترین روش های درمان اختلال دو قطبی که این روزها بسیار مورد استفاده واقع می‌شود، روش‌های نوروتراپی، به ویژه نوروفیدبک است. نوروفیدبک به فرد کمک می‌کند تا سیگنال‌های مغزی خود را دوباره تنظیم کند و به حالت نرمال بازگرداند.

نوروفیدبک

اگر بخواهیم نوروفیدبک را خیلی ساده تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که نورفیدبک یعنی آموزش دادن مغز توسط خود مغز. در روش نوروفیدبک، ما به دنبال بهبود و اصلاح عملکرد مغز هستیم. در این روش که به کمک دستگاه نوروفیدبک انجام می‌شود، مغز به وسیله فعالیت‌های خود و فیدبکی که در طی جلسات نوروفیدبک دریافت می‌کند، می‌آموزد که چگونه عملکرد بهتری داشته باشد.

درمان اختلال دو قطبی با نوروفیدبک

نوروفیدبک یکی از جدید‌ترین و موثرترین روش‌های درمان اختلال دو قطبی این روزهاست. در روش نوروفیدبک، الکترودهایی روی سر شما نصب می‌شود. محل نصب دقیق این الکترودها با توجه به نقشه مغزی و نظر نوروتراپیست تعیین می‌شود. سپس با کمک یک برنامه آموزشی، به دنبال اصلاح دوباره سیگنال‌های ارسالی و دریافتی مغز هستیم.

بسیاری از اختلالات روان، به خصوص اختلال دو قطبی، به دلیل بر هم خوردن نظم سیگنال‌های مغزی رخ می‌دهد؛ پس اگر بتوانیم سیگنال‌های مغزی و عملکرد مغز را دوباره اصلاح کنیم، در اصل می‌توانیم اختلال دو قطبی را درمان و کنترل کنیم. در روش درمان نوروفیدبک نیز ما دقیقا به دنبال همچین هدفی هستیم و با کمک نوروفیدبک، می‌توانیم سیگنال‌های مغزی را اصلاح کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *