روان پریشی یکی از اختلالات روان جدی است که نیاز به درمان دارد. فرد مبتلا به روان پریشی، مرز بین واقعیت و خیال را تشخیص نمیدهد و ممکن است چیزهایی ببیند یا بشنود که واقعی نیستند. روان پریشی نیاز به درمان فوری و سریع دارد؛ در غیراینصورت ممکن است که فرد مبتلا به روان پریشی به خود یا دیگران آسیب جدی برساند.
در حالت عادی، مغز ما توانایی بسیار بالا و شگفتانگیزی برای تفسر جهان اطرافمان دارد و بهراحتی فرق بین تخیل و واقعیت را تشخیص میدهد؛ اما این موضوع برای برخی از افراد اینگونه نیست. در برخی از موارد، آن قسمت از مغز که مسئول تشخیص واقعیت از خیال است، دچار مشکل میشود و ممکن است که ارسال و دریافت سیگنالهای مغزی در این قسمت دچار مشکل شود. در چنین شرایطی، فرد قادر به تشخیص خیال از واقعیت نیست و دچار روان پریشی میشود.
روان پریشی انواع مختلفی دارد و در سطوح متفاوتی در فرد ظاهر میشود. در برخی از مواقع، ممکن است که علائم بسیار خفیف باشند و گاها در فرد ظاهر شود؛ اما در نوع شدیدتر آن، علائم بسیار شدیدتر و با فاصله زمانی کمتر نمود پیدا میکنند.
خوشبختانه امروزه روشهای درمانی بسیار موثری برای درمان روان پریشی وجود دارد که میتواند به فرد مبتلا به روان پریشی کمک کند تا علائم این اختلال را کنترل کرده و اختلال روان پریشی را به طور کلی درمان کند. در ادامه این نوشته، درباره اختلال روان پریشی و روش های درمان اختلال روان پریشی بیشتر صحبت میکنیم.