اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یکی از اختلالات روان بسیار جدی است که روی رفتار فرد تاثیر میگذارد و زندگی فرد و اطرافیانش را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان داده است که تنها یک درصد افراد به این اختلال دچار میشوند و شیوع آن در بین جوامع مختلف خیلی زیاد نیست؛ با این حال، با شناخت علائم اسکیزوفرنی میتوانید در صورت ابتلای خود یا اطرافیانتان، خیلی سریعتر برای درمان اقدام کنید.
متاسفانه دانش و اطلاعات عمومی در مورد بیماری اسکیزوفرنی بسیار پایین است. بسیاری از افراد تصور میکنند که اسکیزوفرنی به معنی چند شخصیتی بودن است؛ در صورتی که این اختلال ربطی به تعدد شخصیت ندارد. اسکیزوفرنی یکی از اختلالات روان پریشی است که در آن فرد مرز بین خیال و واقعیت را تشخیص نمیدهد.
فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است دچار توهم دیداری و شنیداری نیز شود و تصور کند که برخی از افراد قصد دارند به او آسیب بزنند. در برخی از موارد، فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباط خود را به طور کلی با جهان واقعی از دست میدهند و جهان برای آنها بسیار آشفته میشود.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، در برقراری ارتباطات اجتماعی بسیار ضعیف عمل میکنند. همین موضوع باعث میشود که فرد در کار یا مدرسه دچار مشکل شود و نتواند پیشرفت لازم را داشته باشد و همین موضوع روی زندگی نرمال او تاثیر میگذارد؛ از این رو بسیار مهم است که به دنبال درمان اسکیزوفرنی و کنترل آن باشیم.
متاسفانه تاکنون هیچگونه درمان قطعی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد؛ با این حال، برخی از روشهای درمانی میتواند روی کنترل اسکیزوفرنی و کاهش علائم آن تاثیرگذار باشد. با کنترل اسکیزوفرنی و شروع روند درمان، فرد میتواند تا سالیان سال، زندگی عادی و نرمال خود را در پیش گیرد.
در ادامه این نوشته، در مورد اختلال اسکیزوفرنی، علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان اسکیزوفرنی صحبت میکنیم و در نهایت درمان اسکیزوفرنی با نوروفیدبک را بررسی میکنیم. پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.