درمان اسکیزوفرنی با نوروفیدبک
اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی یکی از اختلالات روان بسیار جدی است که روی رفتار فرد تاثیر میگذارد و زندگی فرد و اطرافیانش را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان داده است که تنها یک درصد افراد به این اختلال دچار میشوند و شیوع آن در بین جوامع مختلف خیلی زیاد نیست؛ با این حال، با شناخت علائم اسکیزوفرنی میتوانید در صورت ابتلای خود یا اطرافیانتان، خیلی سریعتر برای درمان اقدام کنید.
متاسفانه دانش و اطلاعات عمومی در مورد بیماری اسکیزوفرنی بسیار پایین است. بسیاری از افراد تصور میکنند که اسکیزوفرنی به معنی چند شخصیتی بودن است؛ در صورتی که این اختلال ربطی به تعدد شخصیت ندارد. اسکیزوفرنی یکی از اختلالات روان پریشی است که در آن فرد مرز بین خیال و واقعیت را تشخیص نمیدهد.
فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است دچار توهم دیداری و شنیداری نیز شود و تصور کند که برخی از افراد قصد دارند به او آسیب بزنند. در برخی از موارد، فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ارتباط خود را به طور کلی با جهان واقعی از دست میدهند و جهان برای آنها بسیار آشفته میشود.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، در برقراری ارتباطات اجتماعی بسیار ضعیف عمل میکنند. همین موضوع باعث میشود که فرد در کار یا مدرسه دچار مشکل شود و نتواند پیشرفت لازم را داشته باشد و همین موضوع روی زندگی نرمال او تاثیر میگذارد؛ از این رو بسیار مهم است که به دنبال درمان اسکیزوفرنی و کنترل آن باشیم.
متاسفانه تاکنون هیچگونه درمان قطعی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد؛ با این حال، برخی از روشهای درمانی میتواند روی کنترل اسکیزوفرنی و کاهش علائم آن تاثیرگذار باشد. با کنترل اسکیزوفرنی و شروع روند درمان، فرد میتواند تا سالیان سال، زندگی عادی و نرمال خود را در پیش گیرد.
در ادامه این نوشته، در مورد اختلال اسکیزوفرنی، علائم اسکیزوفرنی و روش های درمان اسکیزوفرنی صحبت میکنیم و در نهایت درمان اسکیزوفرنی با نوروفیدبک را بررسی میکنیم. پیشنهاد میکنیم در ادامه این نوشته با ما همراه باشید.
اختلال اسکیزوفرنی جزو اختلالات روان پریشی دستهبندی میشود. روان پریشی یا psychosis یک اختلال روانی جدی است که در آن فرد مرز بین واقعیت و خیال را تشخیص نمیدهد. معمولا افرادی که دچار روان پریشی میشوند، صداهایی میشوند یا چیزهایی را میبینند که واقعیت ندارد.
اسکیزوفرنی چیست؟
اسکیزوفرنی که به اسم شیزوفرنی نیز شناخته میشود، یک اختلال در مغز است که نحوه تفکر، اعمال، بیان احساسات و درک واقعیت را دچار مشکل میکند. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در برقراری ارتباط در اجتماع و محیط کار با مشکل روبهرو میشوند. در موارد حادتر و شدیدتر، ممکن است فرد مبتلا به اسکیزوفرنی، مرز بین واقعیت و خیال را بهطور کلی از دست بدهد و دچار توهمات دیداری یا شنیداری شود.
متاسفانه تاکنون هیچگونه درمان قطعی برای درمان اسکیزوفرنی کشف نشده است و این اختلال برای همیشه با بیمار همراه است؛ اما با کمک برخی از روشهای درمانی میتوانید پیشرفت اختلال اسکیزوفرنی را کندتر کنید و جلوی شدیدتر شدن علائم اسکیزوفرنی را بگیرید و زندگی سالم و نرمالی را پیشرو داشته باشید.
اسکیزوفرنی میتواند روز زندگی نرمال فرد به شدت تاثیرگذار باشد. در دنیا، اسکیزوفرنی به عنوان یکی از ۱۵ بیماری ناتوانکننده شناخته میشود. اگر به موقع برای درمان و کنترل اسکیزوفرنی اقدام نکنید، این بیماری میتواند خیلی زود پیشرفت کند و فرد را برای همیشه دچار مشکل کند.
معمولا اولین علائم اسکیزوفرنی از دوران بلوغ و اوایل ۲۰ سالگی شروع میشود و نهایتا تا اواخر ۳۰ سالگی خود را کاملا نمایان میکند و تشخیص داده میشود. شیوع اسکیزوفرنی در مردان بسیار بیشتر از زنان است و معمولا علائم آن نیز در همان سنین بلوغ مشخص میشود.
نوروفیدبک یکی از اصلیترین روشهای درمان نوروتراپی است که این روزها به درمان و کنترل بسیاری از اختلالات روان مثل بیش فعالی، اضطراب، شب ادراری، افسردگی، اختلال یادگیری، نقص توجه و … کمک میکند.
علائم اسکیزوفرنی
شناخت علائم اسکیزوفرنی به شما کمک میکند تا در صورت مواجهه با این اختلال، خیلی سریعتر بتوانید این اختلال را تشخیص دهید. از جمله علائم اسکیزوفرنی که به شما در تشخیص این اختلال کمک میکند، عبارتند از:
علائم اولیه اسکیزوفرنی
علائم این اختلال معمولاً در سالهای نوجوانی و اوایل دهه ۲۰ مشاهده میشوند. در این سنین، به دلیل رفتارهای معمول نوجوان، ممکن است اولین علائم نادیده گرفته شوند.
- جدا شدن از دوستان و خانواده و رو آوردن به گوشهگیری
- تغییر دوستان و گروههای اجتماعی
- مشکل در تمرکز
- مشکلات خواب
- تحریکپذیری
- مشکلات در مدرسه و عملکرد ضعیف درسی
علائم مثبت اسکیزوفرنی
علائم مثبت اسکیزوفرنی شامل موارد زیر میباشد:
- توهم: شامل مواردی میباشد که واقعی نیستند و تنها توسط ذهن فرد ایجاد میشود. شنیدن صدا یا دیدن تصاویر غیرواقعی از جمله توهمهایی است که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی تجربه میکنند.
- هذیان: هذیان شامل مواردی میشود که فرد به آن باور دارد؛ در صورتی که توسط عموم افراد جامعه قابل قبول نیست. به عنوان مثال، فرد بیدلیل ادعا میکند که برخی از افراد قصد صدمه زدن به او را دارند.
- اختلالات فکری و اختلالات حرکتی: این مشکلات شامل پردازش غیرمعمول اطلاعات یا حرکات آشفته و عجیب بدن میباشد.
علائم منفی اسکیزوفرنی
علائم منفی اسکیزوفرنی احساسات، رفتارها و تواناییهای معمول فرد را قطع میکنند. این علائم عبارتند از:
- تفکر یا گفتار بینظم
- پاسخهای عاطفی عجیب و غریب
- کمبود احساسات
- از دست دادن علاقه و هیجان برای زندگی
- مشکل در انجام فعالیتهای روزمره زندگی
درمان اسکیزوفرنی
متاستفانه هیچگونه درمان قطعی برای اسکیزوفرنی وجود ندارد؛ با این حال، برخی از روشهای درمانی وجود دارند که به کنترل علائم اسکیزوفرنی کمک میکنند و مانع پیشرفت علائم آن میشود. با کمک این روش های درمان اسکیزوفرنی، فرد میتواند تا سالیان سال زندگی نرمال خود را داشته باشد. از جمله روش های کنترل و درمان اسکیزوفرنی عبارت است از:
روان درمانی
روان درمانی به کنترل علائم اسکیزوفرنی کمک بسیار زیادی میکند. با شرکت در جلسات روانشناسی، فرد میتواند تا میزان قابل توجهی علائم اسکیزوفرنی را بشناسد و در مواقع مورد نیاز، روی آنها کنترل داشته باشد.
دارو درمانی
بسیاری از داروها برای درمان اسکیزوفرنی وجود دارند. این داروها به کنترل علائم اسکیزوفرنی کمک میکنند و مانع بروز هذیان و توهم در فرد میشود. همچنین ممکن است که پزشک، داروهایی را برای کنترل اضطراب و درمان افسردگی به بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی تجویز کند.
نوروفیدبک
یکی دیگر از روش های درمان اسکیزوفرنی که به کنترل علائم اسکیزوفرنی کمک بسیار زیادی میکند، درمان نوروفیدبک است. این روش درمانی، هیچگونه عوارضی برای بیمار به همراه ندارد و خیلی سریع نیز تاثیر خود را میگذارد.
کلینیک نوروتراپی دارینه، امکان انجام درمان نوروفیدبک برای درمان بسیاری از اختلالات را دارد. درمان نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه زیر نظر نوروتراپیست متخصص انجام میشود. شما میتوانید از طریق لینک زیر، برای درمان نوروفیدبک در کلینیک نورتراپی دارینه وقت رزرو کنید.
درمان اسکیزوفرنی با نوروفیدبک
یکی از روش های درمان اسکیزوفرنی که این روزها نیز مورد استقبلال پزشکان و محققان واقع شده است، درمان نوروفیدبک است. در این روش، ما سعی میکنیم تا فعالیت قسمتهایی از مغز که دچار اختلال شده است را به صورت نرمال دربیاوریم.
در درمان نوروفیدبک، ما سیگنالهای ارسالی از طرف مغز را به کمک دستگاه نوروفیدبک دریافت میکنیم. سپس با کمک یک برنامه آموزشی، فیدبک مناسب این سیگنالها را به مغز ارسال میکنیم. پس از چند جلسه درمان نوروفیدبک، به مرور مغز میآموزد که سیگنالهای خود را دوباره تنظیم کند و به حالت نرمال در بیاورد.
عوارض جانبی نوروفیدبک هم یکی از دغدغههای افرادی است که میخواهند این دوره درمانی را شروع کنند، یا هم اکنون شروع کردهاند. نوروفیدبک از روش شکلدهی رفتار و تقویتدهی استفاده میکند که این روش اصلا عوارض خاصی دربرندارد و مانند بازیهای کامپیوتری است که افراد با آن آشنا هستند؛ با این تفاوت که نوروفیدبک با هدف شکل دهی رفتار و توجه و تمرکز انجام میشود. عوارض جانبی نوروفیدبک بسیار کم است و در صورت بروز احتمالی، میتوان این عوارض ایجاد شده را کنترل و حذف کرد.