اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ علل، علائم و درمان

اختلال اضطراب اجتماعی

اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ علل، علائم و درمان

اضطراب اجتماعی که به اسم فوبیا اجتماعی نیز شناخته می‌شود یکی از انواع رایج فوبیا است که در آن فرد در موقعیت‌های اجتماعی مختلف، دچار ترس و اضطراب می‌شود؛ همین موضوع باعث می‌شود که فرد امکان حضور در موقعیت‌های مختلف اجتماعی را نداشته باشد و فرصت‌های زیادی را برای موفقیت از دست بدهد.

فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی ممکن است در حضور جمع به قدری دچار استرس و اضطراب شود که به شدت عرق کند و حتی تنفس کردن برای او سخت شود و حملات پانیک به او دست دهد. از این رو بسیار مهم است که به اختلال اضطراب اجتماعی توجه داشته باشید و برای درمان آن هرچه سریع‌تر اقدام کنید.

اضطراب اجتماعی می‌تواند شما را در معرض قضاوت دیگران قرار دهد؛ افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی از این که از طرف دیگران قضاوت یا مسخره شوند، نگران هستند و همین موضوع می‌تواند باعث بیشتر شدن اضطراب اجتماعی فرد شود.

اضطراب اجتماعی می‌تواند باعث شود که شما موقعیت‌های خوبی را در زندگی خود از دست بدهید؛ به عنوان مثال، فردی که دچار اضطراب اجتماعی است، ممکن است در یک مصاحبه شغلی، علارغم توانایی‌های بالا، نتواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد و شغل مورد علاقه خود را از دست بدهد؛ یا به دلیل اضطراب اجتماعی، نتواند در دانشگاه یا مدرسه سخنرانی کند.

همه این موارد باعث می‌شود که ما به اهمیت درمان اضطراب اجتماعی پی ببریم. اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی، یکی از اختلالات بسیار مهم است که می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی زندگی شما داشته باشد؛ از این رو بسیار مهم است که برای درمان فوبیای اجتماعی خیلی سریع اقدام کنید.

خوشبختانه این روزها روش‌های درمانی مختلفی برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی وجود دارد که می‌تواند به درمان سریع اختلال اضطراب اجتماعی کمک کند. در این نوشته بلاگ کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره اختلال اضطراب اجتماعی، علائم اختلال اضطراب اجتماعی و روش های درمان اختلال اضطراب اجتماعی صحبت کنیم.

یکی از روش‌های موثر برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی، نوروفیدبک است. کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین کلینیک نوروتراپی تهران، امکان برگزاری جلسات نوروفیدبک را زیر نظر نوروتراپیست متخصص و با بهترین دستگاه‌های نوروفیدبک برای شما عزیزان فراهم کرده است. شما می‌توانید از طریق لینک زیر، برای انجام نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه، وقت رزرو کنید.

اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟

اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی، یکی از انواع اختلالات روان است که در آن فرد در موقعیت‌های اجتماعی مختلف، دچار استرس و اضطراب شدید می‌شود. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی به ­صورت شدید، مداوم و مزمن از اینکه مورد نگاه و قضاوت دیگران قرار بگیرند و به ­خاطر رفتار خود تحقیر یا شرم‌زده شوند، می‌ترسند. ممکن است این ترس آن قدر شدید باشد که کار، درس یا سایر فعالیت­‌های فرد را مختل سازد.

افراد مبتلا به اختلال اضطراب، در موقعیت‌های خاص، دچار اضطراب و استرس فراوانی می‌شوند؛ به قدری که از حالت نرمال خود خارج شده و حتی ممکن است حمله پنیک به آن‌ها دست دهد. اختلال اضطراب تاثیر منفی زیادی روی سلامت روان و زندگی نرمال فرد دارد و می‌تواند باعث شود که شما موقعیت‌های بسیار مهمی را در زندگی خود از دست بدهید؛ از همین رو بسیار مهم است که به فکر درمان این اختلال باشید.

علائم اضطراب اجتماعی چیست؟

اضطراب اجتماعی می‌تواند با علائم مختلفی نمایان شود و علائم آن در هر فردی متفاوت باشد. در ادامه برخی از مهم‌ترین علائم اضطراب اجتماعی را بررسی می‌کنیم:

  • ترس و هراس از موقعیت‌هایی فرد مورد توجه قرار می‌گیرد؛ به عنوان مثال ملاقات با شخصی غریبه یا انجام سخنرانی
  • ترس و اضطراب از مورد قضاوت واقع شدن
  • اضطراب و استرس در موقعیت‌های مختلف اجتماعی
  • اجتناب از حضور در مکان‌های جدید و ملاقات با افراد جدید
  • ترس از صحبت کردن با دیگران

توجه داشته باشید که علائم بالا در صورتی به عنوان اضطراب اجتماعی تشخیص داده می‌شوند که به صورت طولانی مدت، حداقل ۳ الی ۶ ماه، در فرد وجود داشته باشند و این علائم باعث ایجاد اختلال در زندگی شخصی، کاری یا تحصیلی فرد شود.

علاوه بر علائم بالا، اختلال اضطراب اجتماعی می‌تواند با علائم جسمی و فیزیکی نیز همراه باشد. از جمله علائم فیزیکی اختلال اضطراب اجتماعی عبارتند از:

  • سرخ شدن و تعریق زیاد
  • تپش قلب بالا
  • حالت تهوع و بهم خوردن مزاج
  • عدم برقراری ارتباط چشمی هنگام صحبت کردن
  • احساس لرزش در دست‌ها و بدن
  • تنگی نفس و درد در قفسه سینه
  • حمله پانیک

پانیک اتک نوعی اختلال روانی است که بر اثر شدت زیاد ترس، وحشت یا اضطراب رخ می‌دهد. این اختلال در جوامع امروزی، بسیار شایع است و می‌تواند خیلی ترسناک و آزاردهنده باشد. به‌طوریکه فرد در اثر بروز حمله پانیک ممکن است فکر کند که دچار حمله قلبی شده‌، قرار است بمیرد و یا اتفاق بسیار بدی برایش بیفتد.

دلایل بروز اختلال اضطراب اجتماعی

عوامل زیادی می‌تواند روی بروز اختلال اضطراب اجتماعی تاثیرگذار باشد و باعث ایجاد فوبیای اجتماعی در فرد شود. در ادامه برخی از اصلی‌ترین دلایل بروز اختلال اضطراب اجتماعی در افراد مختلف را بررسی می‌کنیم:

وراثت

یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز اختلال اضطراب اجتماعی، عامل وراثت است. تحقیقات نشان داده است که افرادی که یکی از اعضای خانواده درجه یک آن‌ها دچار اختلال اضطراب اجتماعی باشند، احتمال ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعی بیشتری دارند.

ترس از خوب نبودن و کافی نبودن

یکی دیگر از دلایل بروز اختلال اضطراب اجتماعی در فرد، ترس از خوب نبودن یا کافی نبودن است. این دسته از افراد استرس و اضطراب شدیدی برای مورد قضاوت واقع شدن دارند؛ از این رو در موقعیت‌های مختلف اجتماعی دچار استرس و ترس می‌شوند.

ترس از عدم تایید دیگران

افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی، همواره به دنبال تایید دیگران هستند و از اینکه مورد تایید بقیه افراد واقع نشوند، دچار ترس و اضطراب می‌شوند؛ از این رو قبل از شروع هر کاری، دچار اضطراب می‌شوند.

درمان اختلال اضطراب اجتماعی

خوشبختانه اختلال اضطراب اجتماعی به‌راحتی قابل درمان است. تاکنون، روش‌های مختلفی برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی ارائه شده است که همه آن‌ها می‌توانند در درمان و کنترل اختلال اضطراب اجتماعی تاثیرگذار باشند. در ادامه برخی از روش‌های درمان اختلال اضطراب اجتماعی را بررسی می‌کنیم‌:

روان درمانی و تراپی

یکی از روش های درمان اختلال اضطراب اجتماعی، روان درمانی و تراپی است. جلسات روان شناسی می‌تواند به فرد برای کنترل علائم اختلال اضطراب اجتماعی کمک کند. روانشناس در جلسات تراپی مختلف، به فرد تکنیک‌ها و راهکارهایی را برای حضور در موقعیت‌های مختلف اجتماعی می‌آموزد.

دارو درمانی

معمولا از دارو درمانی در کنار روان درمانی، برای کاهش علائم فیزیکی و جسمی اختلال اضطراب اجتماعی استفاده می‌شود. برخی از داروها به آرام‌سازی شما در موقعیت‌های مختلف کمک می‌کند و این امکان را به شما می‌دهد تا علائم اضطراب اجتماعی را کنترل کنید.

نوروفیدبک

نوروفیدبک

یکی از جدید‌ترین روش‌های درمان اختلال اضطراب اجتماعی، نوروفیدبک است. در این روش سعی می‌شود تا سیگنال‌های مغزی را اصلاح کرد و به حالت نرمال درآورد. نوروفیدبک تاثیر بسیار سریع‌تری نسبت به سایر روش‌های درمانی دارد و عوارض آن نیز بسیار کم‌تر از روش‌های دیگر است.

افراد وقتی می‌خواهند درمانی را شروع کنند، قطعا نگران عوارض جانبی آن هستند. عوارض جانبی نوروفیدبک هم یکی از دغدغه‌های افرادی است که می‌خواهند این دوره درمانی را شروع کنند، یا هم اکنون شروع کرده‌اند. بعضی از درمان‌ها عوارض جانبی جبران ناپذیر و یا غیر قابل تحملی دارند و این نگرانی را برای شروع یک درمان تشدید می‌کند. شروع هر روش درمانی در ابتدا شاید برای افراد دشوار باشد و هر اتفاق ناخوشایندی را به موضوع روش درمانی ربط دهند؛ اما در واقع کسانیکه از نوروفیدبک برای درمان خود استفاده می‌کنند با عوارض جانبی جدی و طولانی مدت روبرو نخواهند شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *