اختلالات تغذیه یا اختلال خوردن، یکی از انواع اختلالات رایج در عصر کنونی است که روی سلامت روان و سلامت جسمی و فیزیکی فرد تاثیرگذار است. اگرچه اغلب ما اختلالات خوردن را با پرخوری عصبی میشناسیم، اما باید گفت که اختلال خوردن انواع مختلفی دارد و پرخوری عصبی یکی از انواع شایع اختلالات تغذیه است.
در برخی از موارد، ممکن است فرد به پرخوری رو بیاورد؛ در صورتی که در برخی از انواع اختلالات تغذیه، فرد به خود گرسنگی میدهد و به اندازه کافی غذا نمیخورد. برخی از انواع اختلالات خوردن نیز باعث میشود که فرد بعد از خوردن، خود را مجبور به استفراغ کند تا کالری غذاها را جذب نکند.
اغلب اختلالات تغذیه، ریشه روانی دارند و با پرخوری یا بیاشتهایی کاملا متفاوت هستند. معمولا اختلالات خوردن به دلیل تصور بدی است که فرد از بدن و اندام خود دارد و به صورت وسواسگونهای به وزن و اندام خود حساس میشود.
اختلالات تغذیه بیشتر در سنین جوانی و ورود به میانسالی دیده میشود و شیوع آن در بین خانمها بسیار بیشتر است. این اختلالات میتواند برای فرد بسیار خطرناک باشند و سلامت جسمی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. همچنین اختلالات تغذیه میتوانند باعث شوند که فرد اقدام به عملهای جراحی زیبایی لاغری غیرضروری و غیراصولی بزند که ریسک بسیار بالایی دارند و برای سلامت فرد به شدت خطرناک است.
از این رو بسیار مهم است که در صورت مشاهده علائم اختلالات تغذیه یا اختلال خورد در اطرافیانتان، خیلی سریع نسبت به آن واکنش نشان دهید و برای درمان هرچه سریعتر آن، اقدام کنید. خوشبختانه این روزها روشهای درمانی مختلفی برای درمان اختلالات تغذیه وجود دارند. برخی از این روشها روی سلامت فیزیکی فرد تمرکز میکند و گروه دیگر، به دنبال رفع این مشکل از نظر روحی و روانی هستند. روشهایی مثلا روان درمانی، رفتار درمانی، درمانهای نوروتراپی و … میتوانند به درمان اختلالات تغذیه کمک بسیار زیادی کنند.
در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره انواع اختلالات خوردن، علائم آنها و درمان اختلالات خوردن به کمک نوروتراپی صحبت کنیم. مطالعه ادامه این نوشته میتواند به شما در تشخیص زودهنگام و بهموقع اختلالات خوردن در اطرافیانتان کمک کند.