آیا نوروفیدبک در بهبود آلزایمر موثر است؟

آلزایمر

آلزایمر یکی از بیماری‌های عصبی و شناختی نسبتا رایج در بین افراد مسن و سالمند است که متاسفانه تاکنون هیچگونه دارو و درمان قطعی برای آن یافت نشده است. فردی که دچار بیماری آلزایمر می‌شود، به مرور همه خاطرات و حافظه خود را از دست می‌دهد. آلزایمر می‌تواند تا حدی پیشرفت کند که فرد حتی خود و اعضای خانواده‌اش را نیز به یاد نیاورد.

آلزایمر بیماری سخت و دشواری برای فرد و همچنین اعضای خانواده اوست. فرد مبتلا به آلزایمر نیازمند مراقبت‌های ویژه‌ است تا هم جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود و هم سلامت فرد حفظ شود. بحث مهمی که معمولا در مورد بیماری آلزایمر نادیده گرفته می‌شود، سلامت روان فرد مبتلا به آلزایمر است. اغلب افرادی که بیماری آلزایمر را تجربه می‌کنند، دچار اختلالات روان دیگر مثل افسردگی نیز می‌شوند.

اگرچه تاکنون هیچگونه درمان قطعی برای آلزایمر کشف نشده است، اما روش‌هایی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید روند پیشرفت بیماری را کندتر کنید. چنین روش‌هایی به فرد مبتلا به آلزایمر این امکان را می‌دهد تا بتواند زندگی‌ بهتر و باکیفیت‌تری را تجربه کند و تا حد امکان، آلزایمر و فراموشی کامل حافظه را به تعویق بیاندازند.

در گذشته فقط از روش‌های دارو درمانی برای کنترل آلزایمر استفاده می‌شود. بسیاری از داروها تاکنون کشف و تولید شده‌اند که می‌تواند روی بیماری آلزایمر و کند کردن روند فراموشی تاثیرگذار باشند. همچنین در کنار آن‌ها، پزشکان معمولا توصیه می‌کردند که فرد مبتلا به آلزایمر، تمرینات ذهنی خاصی را نیز انجام دهد.

امروزه اما با پیشرفت علم و تکنولوژی، روش‌های جدید‌تر و نوین‌تری برای کنترل بیماری آلزایمر به وجود آمده است که می‌تواند تاثیرات بسیار زیادی نیز روی کنترل بیماری آلزایمر داشته باشد. یکی از این روش‌های نوین، درمان نوروفیدبک است. تحقیقات نشان داده است که روش درمانی نوروفیدبک می‌تواند در بهبود آلزایمر و همچنین کندتر کردن روند پیشرفت این بیماری بسیار موثر باشد.

امروزه بسیاری از افرادی که درگیر بیماری آلزایمر هستند، برای آن که بتوانند زندگی نرمالی را تجربه کنند و همچنین تا حد امکان جلوی پیشرفت بیماری خود را بگیرند، از درمان نوروفیدبک برای بهبود آلزایمر استفاده می‌کنند. این روش کاملا بی‌‌خطر بوده و تحقیقات نشان داده است که تاثیرات مثبتی روی بهبودی آلزایمر و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری داشته است.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره بیماری آلزایمر و علائم آلزایمر صحبت کنیم و در نهایت، تاثیر درمان نوروفیدبک روی بیماری آلزایمر را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که روش درمانی نوروفیدبک، چگونه انجام می‌شود. اگر شما هم خود یا یکی از نزدیکانتان دچار بیماری آلزایمر شده است و از این بابت بسیار نگران هستید، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا بیشتر با این اختلال و همچنین روش‌های درمان و بهبود آلزایمر آشنا شوید.

یکی از جدیدترین روش‌های بهبود و کنترل بیماری آلزایمر که این روزها در سراسر دنیا در حال انجام است، روش نوروفیدبک است. در این روش ما سعی می‌کنیم تا مغز را دوباره آموزش دهیم و سیگنال‌های مغزی را به حالت نرمال در بیاوریم. روش نوروفیدبک یک روش درمانی بسیار تخصصی است و لازم است که زیر نظر نوروتراپیست متخصص و با کمک دستگاه نوروتراپی انجام شود. ما در کلینیک نوروتراپی دارینه شرایطی را فراهم کرده‌ایم که شما بتوانید درمان نوروفیدبک را در محیطی کاملا حرفه‌ای و تخصصی تجربه کنید تا از نتیجه آن بسیار راضی باشید. درمان نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه زیر نظر بهترین متخصصان نوروتراپی انجام می‌شود و نوروتراپیست ما روی تمامی مراحل درمان نظارت کامل دارد. همچنین برای آن که کیفیت و دقت کار بالا برود، ما در کلینیک نوروتراپی دارینه از جدیدترین و مدرن‌ترین دستگاه نوروفیدبک استفاده کرده‌ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه و همچنین رزرو وقت نوروفیدبک، روی لینک زیر کلیک کنید.

آلزایمر چیست؟

آلزایمر یا بیماری فراموشی، یکی از اختلالات مغز است که در آن فرد به مرور زمان، تمام یا بخشی از خاطرات خود را از دست می‌دهد. آلزایمر معمولا در افراد مسن‌ دیده می‌شود؛ با این حال ممکن است که در برخی از افراد در دوره ۳۰ یا ۴۰ سالگی نیز نمایان شود.

معمولا با افزایش سن، فراموشی تا حدی ممکن است پیش بیاید که کاملا طبیعی است؛ اما آلزایمر سرعت پیشرفت زیادی دارد و با فراموشی‌ کاملا متفاوت است و در صورتی که به آن رسیدگی نشود و برای کنترل آن اقدامی انجام نشود، خیلی زود پیشرفت می‌کند.

علائم آلزایمر

آلزایمر معمولا با فراموشی‌های ساده شروع می‌شود. در چنین شرایطی، اغلب افراد آن را به افزایش سن ربط می‌دهند و توجه خاصی به آن نمی‌کنند؛ به همین دلیل است که معمولا آلزایمر در مراحل اولیه آن تشخیص داده نمی‌شود. رفته رفته، فراموشی‌های بیمار و به خاطر نیاوردن او بیشتر می‌شود. از جمله علائم آلزایمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فراموش کردن تجربه‌ها و خاطرات گذشته
  • فراموش کردن افراد مختلف
  • اجتناب از قرار گرفتن در محیط‌های جدید
  • مشکل در یادگیری
  • نوسانات خلقی
  • افسردگی
  • اختلال در گفتار

درمان آلزایمر

متاسفانه تاکنون هیچگونه درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد؛ با این حال، روش‌ها و تکنیک‌هایی وجود دارد که به بیمار مبتلا به آلزایمر کمک می‌کند تا زندگی باکیفیت‌تری را تجربه کند و بتواند از عهده کارها و مسائل شخصی خود به‌خوبی بربیاید. همچنین روش‌هایی مثل دارو درمانی به بیمار مبتلا به آلزایمر کمک می‌کند تا جلوی پیشرفت بیماری را بگیرد و تا حدودی این بیماری را کنترل کند. در ادامه، به معرفی مهم‌ترین روش‌های درمان و کنترل بیماری آلزایمر مثل روش‌های دارو درمانی و همچنین نوروفیدبک می‌پردازیم و تاثیر آن را روی کنترل و بهبود آلزایمر بررسی می‌کنیم.

دارو درمانی

یکی از روش‌های رایج برای کنترل بیماری آلزایمر که سال‌هاست بسیاری از بیماران مبتلا به آلزایمر از آن استفاده می‌کنند، روش دارو درمانی است. تحقیقات نشان داده است که برخی از داروها مثل «مهارکننده‌های کولین استراز» و «ممانتین» می‌توانند جلوی پیشرفت بیماری آلزایمر را بگیرند. این داروها سطح ارتباط سلول با سلول را در مغز افزایش داده و روند پیشرفت آلزایمر را کند می‌کنند.

نوروفیدبک

امروزه تحقیقات زیادی در زمینه آلزایمر و نوروفیدبک انجام شده است که نشان می‌دهد درمان نوروفیدبک می‌تواند در بهبود آلزایمر و کنترل این بیماری موثر باشد. در بیماری آلزایمر، ارتباط بین نورون‌های مغزی ضعیف می‌شود؛ پس اگر ما بتوانیم این ارتباط یا همان سیگنال‌های مغزی را تقویت کنیم، تا حدی می‌توانیم آلزایمر را بهبود بخشیم.

نقشه مغزی بیماران مبتلا به آلزایمر نشان می‌دهد که فعالیت موج تتا در این دسته از بیماران، از حالت نرمال بیشتر است. ما می‌توانیم به کمک درمان نوروفیدبک، فعالیت این موج را به صورت نرمال در بیاوریم.

روش نوروفیدبک برای بهبود آلزایمر چگونه است؟

نوروفیدبک یکی از جدیدترین روش‌های درمان نوروتراپی است که به درمان و بهبود بسیاری از بیماری‌ها، از جمله بیماری آلزایمر کمک می‌کند. در روش نوروفیدبک ما سعی داریم تا به کمک خود مغز، مغز را دوباره آموزش دهیم و آن دسته از سیگنال‌های مغزی که دچار اختلال در عملکرد هستند را به صورت نرمال در بیاوریم. در اصل، در روش نوروفیدبک با یک عملکرد شرطی‌سازی، مغز را دوباره آموزش می‌دهیم.

درمان نوروفیدبک به کمک الکترودهایی که روی سر بیمار قرار می‌گیرند، انجام می‌شود. این الکترودها امواج مغزی را اندازه‌گیری کرده و به دستگاه نوروفیدبک ارسال می‌کنند تا در آن جا تجزیه و تحلیل شود. سپس، با توجه به نوع و میزان امواج، فیدبک صوتی یا تصویری مناسب آن برای بیمار ارسال می‌شود. پیش از این در نوشته‌های گذشته به طور مفصل درباره روش درمان نوروفیدبک و نحوه عملکرد آن صحبت کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش نوروفیدبک، توصیه می‌کنیم که نوشته‌های گذشته را نیز مطالعه کنید.

نوروفیدبک یکی از مهم‌ترین روش‌های نوروتراپی می‌باشد که برای درمان بسیاری از اختلالات روان مناسب است؛ امروزه این روش درمانی در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی به کار می‌رود و با توجه به غیرتهاجمی بودن و عوارض نداشتن آن، با استقبال بسیار زیادی روبه‌رو شده است.

تاثیر نوروفیدبک بر آلزایمر چقدر است؟

یکی از سوالات متداولی که اغلب مراجعه‌کنندگان درباره نوروفیدبک و آلزایمر دارند، این است که این روش درمانی تا چه میزان روی بیماری آلزایمر تاثیرگذار است و تا چه حدی می‌تواند به بهبود آلزایمر کمک کند.

مطالعاتی که تا کنون روی بیماری آلزایمر و نوروفیدبک انجام شده است، نشان می‌دهد که درمان نوروفیدبک و شرکت در جلسات نوروفیدبک به صورت منظم می‌تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را به تعویق بیاندازد.

هرچه در مراحل اولیه بیماری آلزایمر، درمان نوروفیدبک را آغاز کنید، قطعا تاثیرات آن نیز بیشتر خواهد بود. متخصصان توصیه می‌کنند تا در همان مراحل تشخیص اولیه آلزایمر، درمان نوروفیدبک را شروع کنید تا از پیشروی این بیماری جلوگیری کنید. نوروفیدبک می‌تواند به بهبود فراموشی، تغییرات رفتاری، سرگردانی و زوال شناخت کمک کند. همچنین می‌تواند در بهبود عملکردهای شناختی، اضطراب، خلق، گفتار ، بهبود تمرکز و توجه و کیفیت کلی زندگی موثر باشد.

یکی از سوالاتی که اغلب افراد هنگام شروع نوروفیدبک برای آلزایمر دارند، این است که به چند جلسه نوروفیدبک نیاز دارند. این سوال پاسخ مشخصی ندارد و به عوامل متفاوتی بستگی دارد. همچنین در مورد بیماری آلزایمر ممکن است که فرد در برخی از مواد حتی تا مدت زمان طولانی در جلسات نوروفیدبک به صورت منظم شرکت کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *