نقشه مغزی در تهران

نقشه مغزی در تهران

نقشه مغزی یا QEEG، یکی از ابزارهای بسیار جدید برای بررسی عملکرد مغز است. به کمک این نقشه می‌توانیم فعالیت الکتریکی قسمت‌های مختلف مغز را اندازه‌گیری کنیم و بر اساس آن درباره نحوه عملکرد مغز تصمیم‌گیری کنیم.

نقشه مغزی کمک بسیار زیادی به تشخیص دقیق‌تر انواع اختلالات روان و مشکلات روحی و روانی می‌کند. به کمک این نقشه می‌توانیم متوجه شویم که کدام قسمت از مغز فعالیت کم‌تر یا بیش‌تری دارد و با توجه به آن و مقایسه وضعیت امواج مغزی فرد با جمعیت نرمال همان سن و همان جنس، پی به نحوه کارکرد مغز ببریم. همچنین در درمان نوروفیدبک با مقایسه نقشه مغزی در مراحل مختلف درمان می‌توانیم روند درمان و اثرگذاری نوروتراپی را بررسی کنیم.

امروزه تهیه نقشه مغزی به یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مراحل کار درمان‌ نوروفیدبک تبدیل شده است و به نوعی شروع کار درمان نوروتراپی با نقشه مغزی است. پیش از آن که بخواهیم هر اقدامی در جهت تشخیص و درمان انواع اختلالات روان انجام دهیم، لازم است که نقشه مغزی دقیقی از فرد تهیه کنیم تا با کمک آن نحوه عملکرد مغز فرد را بررسی کنیم.

در صورتی که قسمت‌هایی از مغز پرکارتر یا کم‌کارتر از حالت نرمال باشد، این موضوع روی نقشه مغزی به طور دقیق مشخص می‌شود. نوروتراپیست می‌تواند به کمک نقشه مغزی و اطلاعات بدست آمده، اختلالات مختلف را در فرد تشخیص دهد و برنامه مشخص و دقیقی را برای درمان انتخاب کند.

امروزه مراکز مختلفی از جمله کلینیک‌های روانشناسی، متخصصان اعصاب و روان، بیمارستان‌ها، کلینیک‌های نروتراپی و … انواع خدمات مربوط به نقشه مغزی را ارائه می‌دهند؛ اما توصیه ما به شما این است که برای تهیه نقشه مغزی حتما به یک کلینیک نوروتراپی که این کار را به صورت تخصصی انجام می‌دهند، مراجعه کنید. در کلینیک نوروتراپی، نقشه مغزی زیر نظر متخصص نوروتراپیست تهیه می‌شود و نوروتراپیست روی تمامی مراحل آن نظارت دارد. همچنین تحلیل و بررسی نقشه مغزی توسط یک نوروتراپیست که مهارت بسیار بالایی در این امر دارد صورت می‌پذیرد و در صورتی که نیاز به شروع درمان نوروتراپی داشته باشید نیز می‌توانید روند درمان را در همان مرکز و زیر نظر نوروتراپیست خود آغاز کنید.

اگر به دنبال تهیه نقشه مغزی در تهران هستید، ما به شما مرکز نوروتراپی دارینه را پیشنهاد می‌کنیم. مرکز نوروتراپی دارینه، یکی از بهترین مراکز نوروتراپی و نوروفیدبک در تهران است که سال‌ها تجربه و مهارت انجام انواع خدمات نوروتراپی و نقشه مغزی در تهران را دارد. برای رزرو وقت تهیه نقشه مغزی در تهران، می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.

نقشه مغزی چیست؟

نقشه مغزی یا QEEG شکلی پیشرفته‌تر از نوار مغزی است که عملکرد مغز را نمایش می‌دهد. به کمک نقشه مغزی می‌توانیم فعالیت قسمت‌های مختلف مغز، که با وضعیت نرمال مقایسه شده است، را مشاهده کنیم و از این طریق، به تشخیص دقیق‌تری با توجه به علائم بالینی و مصاحبه تشخیصی مراجع دست یابیم. 

نقشه مغزی

سلول‌های مغزی یا نرون‌ها از طریق جریان الکتریکی با یکدیگر در ارتباطند. این جریان الکتریکی در سطح جمجمه قابل اندازه‌گیری است. در اصل، در تهیه نقشه مغزی، ما این امواج الکتریکی را در سطح جمجمه اندازه‌گیری می‌کنیم و سپس با کمک فرآیند‌های ریاضی مخصوص، که عموما توسط نرم‌افزار انجام می‌شود، آن را به صورت یک نقشه دقیق درمی‌آوریم.

نتیجه این پردازش‌ها تبدیل به یکسری عکس رنگی می‌شود که به آن نقشه مغزی می‌گوییم. در نقشه مغزی هر بخش رنگ‌های مختلفی دارد که نحوه عملکرد و فعالیت را در آن قسمت از مغز نمایش می‌دهد. اگر قسمتی از مغز، به رنگ سبز باشد، نشان دهنده آن است که فعالیت در این قسمت مغز نرمال است. اگر قسمتی از سر به رنگ قرمز باشد، نشان از فعالیت بیشتر از حد نرمال و اگر آبی باشد، نشان از فعالیت کم‌تر از حد نرمال دارد.

با مقایسه نقشه مغزی و توجه به قسمت‌های پرکار و کم‌کار مغز، نوروتراپیست می‌تواند پس از تجزیه و تحلیل دقیق این نقشه‌ها بسیاری از اختلالات روان را تشخیص دهد و مطابق با نقشه مغزی فرد، برنامه مناسبی برای درمان ارائه دهد. 

امواج مغزی ما انواع متفاوتی دارند و هر یک وظیفه مشخصی را بر عهده دارند. امواج مغزی با استفاده از حسگرهایی که روی پوست سر گذاشته می‌شوند، شناسایی می‌شوند. هر یک از امواج مغزی مسئول کنترل و اثرگذاری بخشی از عملکردهای ذهنی، هیجانی و رفتاری انسان هستند.

کاربرد نقشه مغزی

نقشه مغزی تصویری کامل از عملکرد مغز شما را نمایش می‌دهد و نوروتراپیست با تحلیل نقشه مغزی می‌تواند به وجود انواع اختلالات روان پی ببرد. نقشه مغزی نقش بسیار زیادی در تشخیص اختلالات روان ایفا می‌کند. همچنین در روند درمان‌های نوروتراپی، مثل درمان نوروفیدبک، نقشه مغزی کمک می‌کند تا تاثیر درمان را روی قسمت‌های مختلف مغز بررسی کنیم و برنامه درمانی مناسب را تدوین کنیم. از جمله اختلالاتی که نقشه مغزی (QEEG) به تشخیص آن‌ها کمک می‌کند، عبارتند از:

  • اضطراب
  • افسردگی
  • بیش فعالی
  • وسواس
  • نقص توجه
  • بی‌قراری
  • خشم
  • اختلالات هیجانی
  • اختلالات یادگیری

یکی از اختلالاتی که با کمک نقشه مغزی خیلی سریع تشخیص داده می‌شود، اختلال یادگیری است. شما می‌توانید با کمک یک نقشه مغزی در تهران، این اختلال را تشخیص دهید و از درمان نوروتراپی برای درمان اختلال یادگیری کمک بگیرید. اختلال یادگیری یکی از انواع اختلالات روانشناختی است که بیشتر در کودکان، به خصوص در سنین مدرسه، مشاهده می‌شود و باعث می‌شود که کودک در یادگیری برخی از درس‌ها مثل ریاضی، یا هجی کردن کلمات، نوشتن، استدلال کردن، به یاد آوردن و سازماندهی اطلاعات مشکل داشته باشد.

همچنین نقشه مغزی برای اهداف تشخیصی و درمانی زیر نیز کاربرد دارد:

  • ارزیابی تاثیر داروها بر روند بیماری
  • بررسی خطر آسیب‌های مغزی مثل ضربه، تشنج، خونریزی مغزی و …

آیا نقشه مغزی عوارض دارد؟

تهیه نقشه مغزی یکی از روش‌های غیرتهاجمی است که تقریبا هیچ عوارضی ندارد. برای تهیه نقشه مغزی الکترودهایی روی سر فرد نصب می‌شود تا امواج مغزی را اندازه‌گیری و ثبت کند؛ البته امروزه در دستگاه‌های جدید‌تر و مدرن‌تر، به جای استفاده از الکترود، از کلاه‌های مخصوصی استفاده می‌شود که هم قرارگیری آن روی سر فرد راحت‌تر است و هم اندازه‌گیری امواج مغزی را دقیق‌تر انجام می‌دهد. 

بر خلاف تصور عموم، در حین تهیه نقشه مغزی هیچ الکتریسیته‌ای وارد بدن نمی‌شود و این روش کاملا بدون درد و بدون عارضه است.

نکات مهم قبل از انجام آزمایش نقشه مغزی

برای آن که نقشه مغزی شما دقیق‌تر و بهتر صورت بگیرد، لازم است که قبل از انجام آزمایش نقشه مغزی، نکات زیر را رعایت کنید:‌

  • شب قبل از آزمایش، موها را با شامپو شسته و کاملا خشک کنید.
  • موها را تنها با یک شامپو ساده شستشو دهید و به هیچ عنوان از نرم‌کننده استفاده نکنید.
  • از روغن مو، اسپری مو، واکس مو و … استفاده نکنید.
  • محصولات آرایشی مثل کرم‌های چرب روی پیشانی خود نمالید و پیشانی را کاملا تمیز کنید.
  • از مصرف مواد مخدر، روان‌گردان‌ها و نوشیدنی‌های الکلی، حداقل تا ۶ ساعت قبل از انجام آزمایش، خودداری کنید.
  • از مصرف قهوه، چای، نوشیدنی‌های کافئین دار و نوشابه انرژی‌زا تا ۳ الی ۴ ساعت قبل از انجام آزمایش خودداری کنید.
  • اگر دارو مصرف می‌کنید، این موضوع را به نوروتراپیست خود اطلاع دهید و داروها را طبق روال قبلی مصرف کنید.
نقشه مغزی

نکات مهم بعد از نقشه برداری مغزی

پس از انجام آزمایش، الکترودها از سر جدا شده است و پوست سر تمیز می‌شود. ممکن است در این مرحله موهای شما چسبناک شده باشد که با یک شستشوی ساده برطرف می‌شود؛ البته اگر به جای الکترود از کلاه استفاده شود، این مشکلات بسیار کمتر بوده و ژل نیز با یک شستشوی ساده با آب، کاملا از بین می‌رود. خوشبختانه در مرکز نوروتراپی دارینه، برای تهیه نقشه مغزی از کلاه مخصوص استفاده می‌شود تا هم تهیه نقشه مغزی دقیق‌تر باشد و هم مراجع راحت‌تر باشد.

 

به علت بی‌خطر بودن و بدون عارضه بودن نقشه برداری مغزی، پس از انجام آزمایش هیچ مراقبت خاصی نیاز ندارید و می‌توانید طبق روال عادی به زندگی نرمال خود ادامه دهید.

معمولا نتیجه نقشه مغزی یک الی دو روز پس از انجام تست به مراجع‌کننده اطلاع داده می‌شود؛ در این مدت، نوروتراپیست تجزیه‌ و تحلیل‌های لازم روی نقشه مغزی را انجام داده و به کمک آن می‌تواند مشکلات احتمالی را بررسی کند. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *