درمان وزوز گوش با نوروتراپی (نوروفیدبک و tDCS)

وزوز گوش یکی از مشکلات بسیار آزاردهنده است که برخی از افراد در بزرگسالی دچار آن می‌شوند. فرد مبتلا به وزوز گوش، صداهای مختلفی مثل صدای زنگ یا وزوز را درون گوش خود می‌شنود. این صداها معمولا کم بوده و در سکوت شب بیشتر خود را نشان می‌دهند؛ از این رو مشکلات زیادی مثل مشکل در تمرکز یا مشکل در خواب را برای فرد به وجود می‌آورد. اگرچه ممکن است که وزوز گوش مشکلی ساده به نظر برسد، اما باید گفت که این مشکل می‌تواند زندگی فرد را به طور کلی تحت تاثیر قرار دهد و مشکلات زیادی را برای او ایجاد کند.

پیش از این، روش‌های گوناگونی برای درمان وزوز گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. از روش‌ها و درمان‌های سنتی مثل استفاده از موم عسل گرفته تا مصرف برخی از داروها یا کاشت حلزون و استفاده از سمعک. اگرچه این روش‌های درمان وزوز گوش گاها می‌تواند تاثیرگذار باشد، اما برخی از این روش‌ها عوارضی را با خود به همراه دارند. در برخی از موارد نیز، وقتی فرد به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می‌کند و دکتر او را معاینه می‌کند، متوجه می‌شود که سیستم شنوایی و اندام‌های شنوایی کاملا سالم هستند؛ پس مواردی مثل استفاده از سمعک و کاشت حلزون نمی‌تواند در چنین شرایطی موثر واقع شود.

تحقیقات زیادی روی وزوز گوش و علت به وجود آمدن این صدا در برخی از افراد صورت گرفته است. یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که در برخی از موارد، هیچ مشکلی در سیستم شنوایی فرد وجود ندارد و وزوز گوش تنها به دلیل اختلال در سیگنال‌های مغزی به وجود آمده است. در چنین شرایطی، درمان نوروتراپی برای درمان وزوز گوش گزینه‌ی بسیار مناسبی خواهد بود و بسیار تاثیرگذار است.

در درمان نوروتراپی مثل روش نوروفیدبک یا tDCS ما سعی داریم تا مغز را دوباره آموزش دهید؛ یعنی به کمک خود مغز، سیگنال‌های مغزی که دچار اشکال هستند و از حالت نرمال خارج شده‌اند را دوباره آموزش دهیم و به حالت نرمال دربیاوریم.

آن دسته از افرادی که دچار مشکل وزوز گوش هستند و این اختلال به دلیل اختلال در سیگنال‌های مغزی رخ داده است، می‌توانند از روش درمان وزوز گوش به کمک نوروتراپی، یعنی درمان نوروفیدبک یا تی دی سی اس استفاده کنند و خیلی زود نتیجه آن را مشاهده کنند.

از آنجا که درمان‌های نوروتراپی مثل نوروفیدبک و تی دی سی اس جزو درمان‌های غیرتهاجمی به شمار می‌روند، پس عوارض جانبی برای فرد به همراه ندارد و جزو یکی از امن‌ترین روش‌های درمان وزوز گوش به حساب می‌آیند و شما می‌توانید این روش را باآسودگی خیال برای کودکان یا زنان باردار نیز انجام دهید.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره اختلال وزوز گوش و علت‌های به وجود آمدن آن صحبت کنیم و در نهایت، روش درمان وزوز گوش به کمک نوروفیدبک را بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که با مشکل وزوز گوش سر و کار دارند و روش‌های درمانی دیگر نتوانسته تاکنون این مشکل را حل کند، توصیه می‌کنیم که در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا با درمان وزوز گوش با نوروتراپی آشنا شوید.

نوروفیدبک یکی از جدیدترین و بهترین روش‌های درمان وزوز گوش به شمار می‌رود که تاثیر زیادی روی این اختلال دارد. امروزه بسیاری از افراد برای درمان وزوز گوش به سراغ روش نوروفیدبک می‌روند و از نتیجه درمان راضی هستند. شما می‌توانید نوروفیدبک برای درمان وزوز گوش را در کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی غرب تهران، تجربه کنید. نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه، زیر نظر نوروتراپیست متخصص و با کمک بهترین دستگاه‌های نوروفیدبک انجام می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان نوروفیدبک در کلینیک نوروتراپی دارینه و همچنین رزرو وقت نوروفیدبک روی لینک زیر کلیک کنید.

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش صدایی است شبیه به صدای حرکت ماشین، حشراتی مثل مگس، زنگوله و … که فرد گاهی اوقات آن‌ها را درون گوش خود می‌شوند(بدون آنکه واقعا چنین صدایی وجود داشته باشد). این صدا می‌تواند در اثر عوامل مختلفی به وجود آمده باشد.

وزوز گوش معمولا در شب و زمانی که صداهای بیرونی کم‌تر است، بیشتر شنیده می‌شود و توجه فرد را به خود جلب می‌کند؛ از همین رو، تمرکز کردن در چنین شرایطی برای فرد بسیار دشوار است و این صدا باعث آزار او می‌باشد؛ از این رو لازم است که فکری به حال درمان وزوز گوش کرد.

چه عواملی باعث وزوز گوش می‌شود؟

تاکنون دلیل اصلی وزوزگوش و اینکه چرا برخی از افراد صدای وزوز در گوش خود می‌شوند، کشف نشده است. اما تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در محیط‌های پر سر و صدا می‌تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود. خلبانان، نجارها، نوازندگان موسیقی راک، کارگرانی که با وسایل پر سر و صدا کار می‌کنند و … بیشتر در معرض مبتلا به وزوز گوش قرار دارند.

همچنین برخی از موارد مثل عفونت‌های گوش یا مشکلات پزشکی مثل فشار خون بالا نیز می‌تواند باعث وزوز گوش شود. جرم گوش زیاد نیز به مرور زمان می‌تواند باعث شود که فرد صدای وزوز در گوش خود بشنود. همچنین شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف برخی از داروهای خاص می‌تواند باعث وزوز گوش شود.

درمان وزوز گوش چگونه است؟

روش‌های مختلفی برای درمان وزوز گوش ارائه شده است. اولین قدمی که برای درمان وزوز گوش باید انجام دهید، این است که از یک پزشک متخصص کمک بگیرید و در صورتی که گوش شما دچار عفونت شده است آن را رفع کنید. همچنین در برخی از موارد، علت وزوز گوش می‌تواند به دلیل مشکل در سیستم شنوایی باشد که باید از نظر تخصصی کاملا بررسی و درمان شود.

نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که در اغلب موارد، معمولا پس از رفع چنین مشکلاتی، همچنان وزوز گوش با فرد باقی می‌ماند. همچنین برخی از افراد بدون هیچگونه عفونت یا مشکل در سیستم شنوایی خود وزوز گوش دارند.

وزوز گوش معمولا به دلیل اختلال در سیگنال‌های عصبی به وجود می‌آید؛ یعنی، فرد از نظر سیستم شنوایی و گوش هیچ مشکلی ندارد و کاملا سالم است؛ بلکه پردازش صدا در مغز و پیام‌های عصبی او دچار مشکل شده‌اند و این اختلال در سیگنال‌های عصبی باعث می‌شود که فرد صدای وزوز را در گوش خود بشنود. خوشبختانه، این مشکل با کمک درمان‌های نوروتراپی کاملا قابل حل است.

نوروفیدبک می‌تواند کمک زیادی به درمان وزوز گوش کند. نوروفیدبک یکی از مهم‌ترین روش‌های نوروتراپی می‌باشد که برای درمان بسیاری از اختلالات روان مناسب است؛ امروزه این روش درمانی در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از اصلی‌ترین روش‌های درمانی به کار می‌رود و با توجه به غیرتهاجمی بودن و عوارض نداشتن آن، با استقبال بسیار زیادی روبه‌رو شده است.

درمان وزوز گوش با نوروفیدبک

یکی از روش‌های موثر در درمان وزوز گوش، درمان وزوز گوش با نوروفیدبک است. همانطور که گفتیم، وزوز گوش ممکن است به دلیل اختلال در سیگنال‌های عصبی رخ دهد؛ پس اگر بتوانیم این سیگنال‌ها را دوباره به حالت نرمال در بیاوریم، می‌توانیم مشکل وزوز گوش بیمار را نیز حل کنیم.

در روش نوروفیدبک، ما سعی داریم که مغز را به کمک خود مغز دوباره آموزش دهیم. در این روش، ابتدا یک نقشه مغزی از سر فرد تهیه می‌کنیم تا وضعیت سیگنال‌های مغزی را با دقت بسنجیم. نوروتراپیست می‌تواند با تحلیل نقشه مغزی بیمار، متوجه شود که کدام سیگنال‌های مغزی و در کدام قسمت سر دچار مشکل شده‌اند.

سپس نوروتراپیست الکترودهای مخصوص را روی قسمت‌های مختلف سر بیمار وصل می‌کند. این الکترودها می‌تواند میزان فعالیت امواج مغزی را به دقت اندازه‌گیری کند و آن را به دستگاه نوروفیدبک بفرستد. اطلاعات ارسال شده توسط الکترودها در دستگاه نوروفیدبک، به کمک الگوریتم‌های مخصوص ارزشیابی می‌شود و فیدبک تصویری یا صوتی مناسب آن، روی مانیتور نمایش داده می‌شود. فرد با مشاهده این فیدبک، می‌تواند امواج مغزی خود را در طی زمان تغییر دهد.

 

این فیدبک می‌تواند شامل یک بازی کامپیوتری باشد که مراحل آن زمانی جلو می‌رود که فرد بتواند امواج مغزی خود را کنترل کند و به صورت نرمال در بیاورد. به مرور زمان و پس از چند جلسه نوروفیدبک، فرد می‌تواند بدون کمک دستگاه نوروفیدبک نیز، امواج مغزی خود را بهبود بخشد و در حالت نرمال نگه دارد.

یکی دیگر از روش‌های درمان وزوز گوش، روش تی ام اس است. در این روش، با کمک تحریک مغناطیسی سر سعی داریم تا امواج مغزی را به صورت نرمال در بیاوریم. تحریک مغناطیسی مغز یا TMS یکی از جدیدترین و موثرترین روش‌های نوروتراپی است که به درمان بسیاری از اختلالات کمک می‌کند. این روش کاملا غیرتهاجمی بوده و هیچگونه عوارضی را برای فرد به دنبال نخواهد داشت؛ همچنین تحقیقات و مطالعات اخیر، موثر بودن این روش درمانی برای درمان بسیاری از اختلالات روان را تایید کرده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *