درمان افسردگی با تی دی سی اس (tDCS)

درمان افسردگی با تی دی سی اس (tDCS) یکی از جدیدترین روش‌های درمان افسردگی به شمار می‌رود. افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روان در عصر حاضر است و افراد بسیار زیادی از سرتاسر دنیا را درگیر خود کرده است. تا به امروز، روش‌های گوناگونی برای درمان اختلال افسردگی پیشنهاد شده است. روان درمانی، مصرف داروهای ضد افسردگی و رفتار درمانی از جمله روش‌های متداول درمان افسردگی به شمار می‌روند.

این روزها، روش درمانی دیگری نیز برای درمان افسردگی و بسیاری از اختلالات روان پیشنهاد شده است که از تکنولوژی‌های جدید‌تر و بهتری برای درمان استفاده می‌شود. روش‌های نوروتراپی برای درمان افسردگی جزو جدیدترین روش‌های درمان به حساب می‌آیند. تی دی سی اس، یکی از روش‌های نوروتراپی برای درمان افسردگی است که تاثیرات بسیار زیادی روی درمان افسردگی، به خصوص افسردگی مقاوم به دارو دارد.

در روش تی دی سی اس یا تحریک الکتریکی مغز، جریان بسیار کوچکی از برق متناوب به جمجمه وارد می‌شود. این جریان بسیار کوچک باعث می‌شود که فعالیت الکتریکی سطح مغز دچار شوک شود و دوباره به حالت اولیه یا همان حالت نرمال در بیاید. این روش تاثیرات بسیار زیادی روی درمان افسردگی دارد و برای افسردگی‌های شدید و مقاوم به دارو که معمولا با سایر روش‌های درمان افسردگی، درمان نمی‌شوند، استفاده شود.

متاسفانه تعبیرهای اشتباه زیادی در مورد روش درمان تی دی سی اس وجود دارد و بسیاری از افراد همچنان فکر می‌کنند که روش تی دی سی اس، مشابه روش شوک درمانی و شوک دادن به مغز است. باید گفت که این روش کاملا متفاوت با شوک مغزی است و به عنوان روش‌های غیرتهاجمی و کم‌عارضه شناخته می‌شود. جریان الکتریکی که در روش تی دی سی اس یا همان تحریک الکتریکی مغز استفاده می‌شود، بسیار کم، در حد ۲ الی ۳ میلی آمپر، است و عملا فرد چیزی جز یک گزگز ساده در سطح سر احساس نمی‌کند.

در این نوشته از کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، قصد داریم درباره روش تی دی سی است (TDCS) یا همان تحریک الکتریکی مغز صحبت کنیم و تاثیر این روش را روی درمان افسردگی بررسی کنیم. اگر شما هم قصد انجام تی دی سی اس را دارید و از این بابت نگرانی‌هایی دارید، مطالعه ادامه این نوشته به شما کمک می‌کند تا با این روش درمانی بیشتر آشنا شوید و همچنین تصورات اشتباه و ترس شما را از این روش درمانی از بین می‌برد؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

روش تی دی سی اس یا تحریک الکتریکی مغز، یکی از جدیدترین و موثرترین روش‌ها برای درمان افسردگی، به خصوص افسردگی مقاوم به دارو است. در این روش، یک جریان الکتریکی کوچک به مغز وارد می‌شود تا مغز بتواند دوباره امواج مغزی را تنظیم کند. نکته بسیار مهم در مورد این روش درمانی این است که حتما باید زیر نظر یک نوروتراپیست متخصص انجام شود. این روش بسیار حساس بوده و محل دقیق قرار دادن الکترودها روی سر می‌تواند روی درمان تاثیرگذار باشد؛ پس اگر قصد انجام درمان افسردگی با تی دی سی اس را دارید، حتما این کار را در مرکز نوروتراپی معتبر و زیر نظر نوروتراپیست متخصص انجام دهید. کلینیک نوروتراپی دارینه، بهترین مرکز نوروتراپی تهران، امکان انجام درمان افسردگی با تی دی سی اس را در این مرکز و زیر نظر بهترین متخصصان نوروتراپی دارد. شما می‌توانید درمان تی دی سی اس را در این مرکز معتبر بدون کوچک‌ترین نگرانی‌ای تجربه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان افسردگی با تی دی سی اس و همچنین رزرو وقت tDCS روی لینک زیر کلیک کنید.

تی دی سی اس (tDCS) یا تحریک الکتریکی مغز چیست؟

تحریک الکتریکی مغز یا تی دی سی اس، یک روش غیرتهاجمی است که در آن امواج الکتریکی کوچک به نواحی خاصی از سر وارد می‌شود و می‌تواند فعالیت امواج در قسمت‌های مختلف مغز را کاهش یا افزایش دهد.

این روش به کمک دستگاه تی دی سی اس انجام می‌شود و با توجه به نظر نوروتراپیست، الکترودهای مخصوصی در نواحی خاصی از سر وصل می‌شود. سپس به کمک دستگاه تی دی سی اس، جریان الکتریکی کوچکی به سر وارد می‌شود. این جریان بسیار کوچک و در حد ۲ الی ۳ میلی آمپر است؛ پس آسیبی به شما وارد نمی‌کند و شما این جریان را در حد یه گزگز و سوزش کوچک در سطح سر احساس خواهید کرد.

این جریان الکتریکی کوچک می‌تواند فعالیت امواج مغزی را کاهش یا افزایش دهد؛ از این طریق می‌توانید امواج مغزی را به صورت نرمال در بیاورید و بسیاری از اختلالات روان، از جمله اختلال افسردگی را درمان کنید.

تحریک مغناطیسی مغز یا TMS یکی از جدیدترین و موثرترین روش‌های نوروتراپی است که به درمان بسیاری از اختلالات کمک می‌کند. این روش کاملا غیرتهاجمی بوده و هیچگونه عوارضی را برای فرد به دنبال نخواهد داشت؛ همچنین تحقیقات و مطالعات اخیر، موثر بودن این روش درمانی برای درمان بسیاری از اختلالات روان را تایید کرده‌اند. شما می‌توانید از درمان تی ام اس (TMS) برای درمان بسیاری از اختلالات روان مثل افسردگی، اضطراب، پارکینسون، اختلال دو قطبی و … بسیار موثر است و به عنوان یکی از روش‌های درمان مکمل به کار گرفته می‌شود.

درمان افسردگی با تی دی سی اس

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم، یکی از بهترین روش‌های درمان افسردگی، درمان به کمک روش تی دی سی اس یا تحریک الکتریکی مغز است. نقشه مغزی فرد مبتلا به افسردگی نشان می‌دهد که فعالیت امواج در برخی از قسمت‌های مغز کم‌تر یا بیشتر‌ از حد نرمال است؛ پس اگر ما بتوانیم این امواج را به نوعی به حالت نرمال در بیاوریم، می‌توانیم بگوییم که افسردگی را درمان کرده‌ایم.

درمان افسردگی با تی دی سی اس بسیار سریع‌، آسان و تقریبا بدون عوارض است و درمان خیلی زود تاثیرات خود را نشان می‌دهد. همینطور، تی دی سی اس می‌تواند در درمان افسردگی مقاوم به دارو یا افسردگی‌های شدید نیز تاثیرگذار باشد. از آن جایی که این روش درمانی، خیلی سریع‌تر از سایر روش‌ها مثل روان درمانی و دارو درمانی تاثیر خود را نشان می‌دهد، برای آن دسته از مواردی که افسردگی فرد بسیار شدید و غیرقابل کنترل است و تاثیرات منفی شدیدی روی زندگی او دارد، بسیار مناسب است.

برای درمان افسردگی با تی دی سی اس، ابتدا لازم است که نقشه مغزی دقیقی از سر فرد تهیه شود. نوروتراپیست می‌تواند به کمک این نقشه مغزی، نوع اختلال فرد و همچنین شدت افسردگی را تشخیص دهد. علاوه بر این، نقشه مغزی این امکان را به نوروتراپیست می‌دهد که فعالیت امواج قسمت‌های مختلف سر را با دقت مشاهده کند.

سپس با توجه به نظر نوروتراپیست، الکترودهای مخصوصی برای اعمال جریان الکتریکی به سر، روی نواحی مختلف سر وصل می‌شود. محل این الکترودها کاملا به نظر نوروتراپیست بستگی دارد و نوروتراپیست با توجه به نقشه مغزی فرد، بهترین محل را برای نصب الکترودها و اعمال جریان الکتریکی روی سطح جمجمه انتخاب می‌کند.

سپس به کمک دستگاه تی دی سی اس، جریان الکتریکی بسیار کوچکی روی سطح سر اعمال می‌شود. این جریان خیلی کوچک است و فرد عملا نمی‌تواند آن را حس کند و آسیبی به فرد نمی‌رساند؛ اما می‌تواند باعث شود که فعالیت‌ امواج در قسمت‌های مختلف سر کاهش یا افزایش پیدا کند و به حالت نرمال در بیایید. پس با نرمال کردن امواج مغزی ما می‌توانیم اختلال افسردگی را درمان کنیم.

افسردگی یکی از اختلالات روان رایج در حال حاضر است که بسیاری از افراد از آن رنج می‌برند. فرد مبتلا به افسردگی، انگیزه‌ و شوقی برای زندگی ندارد و روزهای زندگی خود را بدون انگیزه و با روزمرگی می‌گذراند. از این رو بسیار مهم است که برای درمان افسردگی، هرچه سریع‌تر اقدام کنید. خوشبختانه این روزها روش‌های موثری برای درمان افسردگی وجود دارند که هر کدام نیز بسیار موثر می‌توانند باشند. روان درمانی و دارو درمانی، از جمله متداول‌ترین روش های درمان افسردگی به حساب می‌آیند. اگرچه روان درمانی و دارو درمانی تاثیر مثبتی روی درمان افسردگی دارند، اما معایبی را نیز به دنبال خواهند داشت.

آیا تی دی سی اس عوارض جانبی دارد؟

یکی از سوالات متداول و مهمی که اغلب افراد پیش از شروع درمان تی دی سی اس دارند، این است که آیا تی دی سی اس عوارض جانبی به همراه دارد. باید گفت که تحقیقات زیادی روی روش تی دی سی اس در حال انجام است؛ اما تاکنون هیچ عارضه جانبی شدیدی برای این روش درمانی گزارش نشده است.

عوارض جانبی تی دی سی اس تنها محدود به خارش و قرمزی سر در ناحیه نصب الکترودها و همچنین سردرد، سرگیجه و حالت تهوع جزئی است. البته باید توجه داشته باشید که روش درمان تی دی سی اس، یک روش درمانی بسیار حرفه‌ای است؛ پس لازم است که حتما زیر نظر یک نوروتراپیست متخصص این کار را انجام دهید.

تحقیقات نشان داده است که فعالیت کم‌تر یا بیشتر‌ از حد نرمال مغز، یعنی ارسال سیگنال بیشتر یا کمتر، می‌تواند باعث بروز اختلالات مختلف شود. به عنوان مثال، در مورد اختلال افسردگی، قسمت‌هایی از مغز فعالیت کمتری از خود نشان می‌دهند؛‌ از این رو، نوروتراپیست و روان درمانگر می‌تواند به کمک نقشه مغزی، اختلال افسردگی را تشخیص دهد. تهیه نقشه مغزی یکی از اصلی‌ترین روش‌های تشخیص افسردگی است. معمولا پیش از آن که روان درمانگر یا نوروتراپیست، هرگونه اقدام درمانی برای درمان افسردگی انجام دهند، از بیمار یک نقشه مغزی تهیه می‌کنند تا متوجه شوند که کدام قسمت مغز فعالیت کمتری دارد و از این طریق بتوانند اختلال افسردگی را تشخیص دهند.

هر جلسه تی دی سی اس چقدر طول می‌کشد؟

هر جلسه تی دی سی اس، بسته به نوع اختلال می‌تواند بین ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به طول بیانجامد. توجه داشته باشید که تی دی سی اس نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه باشد زیرا می‌تواند تاثیرات منفی روی فرد داشته باشد. همچنین معمولا فاصله بین جلسات تی دی سی اس بین ۱۰ الی ۱۵ روز است و بسته به نوع اختلال، فرد نیازمند تعداد جلسات متعاددی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *